Szüksége van egy kis szunyókálásra? A szakértők szerint igyon előtte egy csésze kávét – felfrissülve érzi magát, és kevésbé lesz álmos, amikor felébred.

A távmunka és a rugalmas időbeosztás új lehetőségeket teremt a szunyókálásra, a pihenésre, hogy segítsen a megfáradtaknak a nap folyamán is kicsit feltöltődni és újraindulni.

Az elmúlt évtizedben számos tanulmány rávilágított a szundikálás erejére és előnyeire. Kimutatták a memóriára, a teljesítményre és a szervezet belső rendszereinek kiegyensúlyozására gyakorolt hatását.
Az egészségügyi szakemberek évek óta hirdetik a szundikálás előnyeit, Európában és Ázsia egyes részein pedig már évtizedek óta elterjedt a szundikálás.
A Nasa az egészséges munkaszokások egyik fontos elemeként népszerűsíti. Nemrégiben pedig az Egyesült Királyságban az ápolónők “fáradtság kockázatkezelési” rendszert követeltek, amely magában foglalja a munkahelyi szundikálásra vonatkozó rendelkezést.
Mivel sajnos bizonyított, hogy a világjárvány nyomában a kiégés jár, az extra alvás új módszerei nagy vonzerővel bírnak.

Sokak számára a válasz a koffeines szunyókálás – egy csésze kávé (amely nagyjából 110 mg vagy 0,11 ml koffeint tartalmaz) megivása, majd 20-30 perces pihenőfekvés.


Ez az a reset gomb,  hogy kicsit eltávolodjunk a mókuskeréktől

Körülbelül 15 percig tart, amíg a folyadék eljut a vékonybélbe, majd felszívódik a szervezetben, így a kávéfogyasztás után ideális az elalvás vagy a mély pihenés, majd a koffein hatására felfrissülve ébredünk.

A koffeines szundikálás bizonyítottan javítja az éberséget és csökkenti az alvási inerciát – az ébredést közvetlenül követő álmosság, zavartság és álmosság érzését – az éjszakai műszakban szundikáló váltott műszakban dolgozóknál.

Hihetetlen, de a koffein ezért jó a szemszárazságra


Az idegtudósok szerint a koffeines szundikálás a fáradtság, az álmosság és a fájdalom ellen is képes felvenni a harcot. Bár további kutatásokra van szükség, ezeket a potenciális előnyöket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Fotó: 123rf.com

A Napjitsu kifejlesztett egy olyan kapszulát, amely koffeint és memóriajavító összetevőket kombinál, hogy segítsen 30 percig pihenni, majd energikusan ébredni.

A Napjitsu új szintre emelte a koffeines szundikálás ötletét. A vállalat egy “Nap” nevű kapszulát hozott létre, amely időzített koffeint és nootropikumokat – olyan összetevőket, amelyek javítják vagy befolyásolják a memóriát vagy az agyműködést – tartalmaz, és amelyet közvetlenül a lefekvés előtt kell bevenni, hogy kipihenjük magunkat.

Foto:scmp.com

A “Nap” termék olyan természetes összetevőket tartalmaz, mint a valeriána, a magnézium, a levendula és a nyugtatók, amelyek segítenek a könnyű, első szintű alvás szakaszába lépni.
Ezután 30 perc elteltével a kapszula feloldódik, és B-vitaminokat, nootropikumokat, cordycep gombakivonatot és koffeint szabadít fel, hogy segítsen felébredni, és öt órán át tartós energiát és összpontosítást biztosítson.

Fotó: 123rf.com


A Napjitsu csak egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek felismerték a pihenésnek tulajdonított megújult jelentőséget, és ezt kihasználják. A táplálékkiegészítő és nootropikum-ipar arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy fontolják meg a természetes, könnyű alvássegítő szereket, amelyek segítik a napközbeni pihenést.

Forrás: Napidoktor.hu