Alvást segítő csodaszer: Moon milk

Amikor kicsik voltunk, gyakran ittunk meg egy pohár meleg tejet (bátrabbak kakaót) lefekvés előtt. Ezt a rutint többnyire elhagytuk felnőtt korunkra, viszont most úgy tűnik, újra erőre kap. 

A Pinteresten a moon milk az idei év egyik legnagyobb egészségügyi trendje. Sőt, 2017-hez képest 700%-kal megnőtt a moon milk posztok pinelése (mentése).

Foto:123rf.com

A moon milk valójában több mint egy pohár meleg tej lefekvés előtt. Persze a tej az alapja, de abba különböző fűszereket (fahéjat, szerecsendiót) kevernek, esetleg mézet, vagy egyéb adaptogéneket (különböző természetes anyagok, amelyek a mellékvese egészséges működését támogatják, így segítik a hormonegyensúlyt). Egy ilyen adaptogén például az ashwagandha, amelyet álombogyónak is neveznek. Ezt turmixokba, teákba és üdítőkbe is keverik, hogy erősítse az immunrendszert, csökkentse a stresszt.

 

A moon milk lényege tehát, hogy segítsen megnyugtatni, ellazítani a szervezetünket, hogy könnyebben álomba merüljünk. A tej már önmagában tartalmaz triptofánt és melatonint, amelyek természetesen támogatják az alvást. A moon milknek semmilyen kellemetlen mellékhatása nincs (a laktóz- és a tejérzékenységet kivéve), hiszen csak egyszerű tehéntej néhány fűszerrel.

Eredetileg tehéntejjel készül az ital, de ha erre érzékenyek vagyunk, a különböző helyettesítők (rizsital, kókuszital, laktózmentes verzió) is megfelelők. Nézzünk utána annak is, hogy a hozzáadott fűszerek hogyan támogatják a szervezetünket.

Ördögi kör: túlsúly és alvászavar – hogyan oldjuk meg?

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.