A legpirosabb zöldségleves, amiben a legjobb keresgélni a betűtésztát. Ilyenkor télen, mi lehet jobb egy ízes, télire elrakott paradicsomszószból készített levesnél?
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 1 ek. olivaolaj
- 3/4 l zöldségleves zöldségpor kockából
- 1 kis üveg paradicsomszósz
- 50 g hajdina
- 1 babérlevél
- oreganó
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kis darabokra felszeleteljük és olivaolajban megpároljuk. Hozzáadjuk a hajdinát, kicsit hozzásütjük, majd hozzáadjuk a zöldségporból készült levet és a paradicsomszószt is.
Oregánóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük és 20 percig kis tűzön főzzük. A végén petrezselyemmel díszítjük és már tálalhatjuk is.
Forrás: