Atkins étlap 2010-03-06 Diéta Megosztás: Tweet És íme az Atkins diétához még néhány ötlet sok zöldség és gyümölcs alapanyaggal. Ha mindet kipróbáltad, jön a következő recept halom. Tejszínes szederleves (ch: 5,4 g) Hozzávalók (4 személyre) – Citromlé – Fahéj, szegfűszeg – Édesítőszer – Vaníliás pudingpor (cukor nélküli) 5 dkg – Szeder 30 dkg – Tejszín 2 dl A szedert kb 1 liter vízben megfőzzük. Közben a pudingport a tejföllel, tejszínnel és az édesítőszerrel elkeverjük, és hozzáadjuk a szederhez. Ezután újra forraljuk, majd hagyjuk. kihűlni. Tálaláskor rózsa és mentalevéllel díszíthetjük. Tandoori csirkecomb, currys párolt karfiollal (ch: 16 g) Hozzávalók (4 személyre) – 4 db egész csirkecomb (tisztítva, tokozva) – Fokhagyma – Babérlevél, étolaj, Erős Pista, curry, delikát – Citromlé – Tandoori fűszerkeverék (ha nincs, fahéj, gyömbér, kömény, pirospaprika, szegfűszeg keveréke) – 1 dl tejföl – 1 kg karfiol – Margarin A karfiolt rózsáira szedve, tisztítva vízben, melyhez margarint adunk, megpároljuk. Ezután leszűrve, curryvel ízesítve még egy kevés margarinon átpirítjuk. Az olajat az összes fűszerrel összekeverjük, a csirkecombokat ezzel dörzsöljük be, egy napig állni hagyjuk ebben a pácban hűtőben, lezárva. Tradicionálisan cserépedényben készül, de ha nincs, sütőben, tepsiben is elkészíthető, csak figyeljünk arra, hogy alufóliával takarjuk le.Spárgás-gombás csirkemellragú (ch: 6,5 g) Hozzávalók (4 személyre) – Csirkemell 0,5 kg kockára vágva – Vöröshagyma egy fej, apró kockára vágva – Só, bors, étolaj, petrezselyem zöld – Gomba 30 dkg – Spárga 30 dkg Kevés olajon a vöröshagymát megfuttatjuk, majd rádobjuk a csirkemellet, gombát és a spárgát. Kevés húslevest adunk hozzá, és puhulásig pároljuk. Majd forrón tálaljuk. Ez egy nagyon gyorsan, és könnyen elkészíthető alacsony szénhidrát tartalmú étel. Tojáskrémes sonkatekercs (ch: 1,8 g) Hozzávalók (4 személyre) – 8 szelet gépsonka – 8 db tojás – Margarin, mustár, só, bors – Fél szál póréhagyma – Zselatin A tojásokat megfőzzük, majd turmixba helyezzük, hozzáadjuk a margarint, mustárt, sót, borsot, és kevés póréhagymát. Összeturmixoljuk, és habzsákba töltjük. A sonka szeletekre fújjuk, és feltekerjük. A két végét spricceljük, majd kevés zselatint főzünk, és ezzel átfényezzük a tekercseket. A végen krémmel díszítjük, petrezselyem zölddel koronázzuk. Muszaka (ch: 14,5 g) Hozzávalók (4 személyre) – Cukkíni kockára vágva 40 dkg – Fokhagyma – Padlizsán 30 dkg karikára vágva – Paradicsom 10 dkg karikázva – Pulykamell darálva 30 dkg – Vöröshagyma 1 fej – Kömény, só, szerecsendió – Parmezán 10 dkg reszelve – 2 dl tejszín – 2 db tojás – Margarin diónyiA padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A paradicsomot megmossuk, domború felén keresztirányban bevágjuk a héját. 1-2 percre forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, könnyedén lehántjuk a héját. Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk. Elkészítés: felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük a cukkínivel együtt. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára lerakjuk a padlizsán és a cukkíni felét, rásimítjuk a paradicsomos ragut, aztán a maradék padlizsán következik. Végül, kissé egymásra csúsztatva, a 3 felkarikázott paradicsom. A tejszínben elkeverjük a tojásokat belereszeljük a parmezán sajtot, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, a rakottasra öntjük, és a forró sütőben pirosra sütjük (40-45 perc). Forrás: