Karfiol bundában 2011-12-21 Diéta Megosztás: Tweet A karfiol valójában egy vadkáposzta, ami magas C-vitamin tartalmát mélyhűtött állapotában is megőrzi. 60 dkg karfiol, rózsáira szedve só frissen őrölt fekete bors liszt (a bundázáshoz) szőlőmagolaj (a sütéshez) Elkészítés 2 fő részére A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. A karfiolrózsákat lisztbe hempergetjük, a felesleges lisztet lerázzuk. Egy nagy serpenyőbe ujjnyi vastag szőlőmagolajat töltünk, felforrósítjuk és időnként megforgatva kb. 5-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a karfiolt. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat. Azonnal kínáljuk. További NoSalty.hu receptek Mangó lassi >> Lazac-avokádó terrin >> További receptek >> Forrás: