Márványsajtos-szezámmagos céklasaláta 2012-02-10 Diéta Megosztás: Tweet A cékla vérképző, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van. 30 dkg cékla 1,5 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet só frissen tört fekete bors 7 dkg márványsajt 1 ek szezámmag Elkészítés 2 fő részére A meghámozott céklákat felkockázzuk (kb. 1-1,5 cm-es kockákra), vízzel teli lábasban nem teljesen puhára főzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a céklát, 2-3 percig pirítjuk, közben fakanállal többször átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon. Sózzuk-borsozzuk és balzsamecettel ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük. A szezámmagot szárazon felhevített serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk. Rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal. Kínálhatjuk is a céklasalátát. További NoSalty.hu receptek Joghurtos csirkeszárnyak >> Szedres banánturmix >> További receptek >> Forrás: