Müzli házilag? 2021-02-25 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A müzlit és az olajos magvakat a megfelelő arányban bármikor fogyaszthatod, sőt még a fogyókúrák alkalmával sem kell elhagynod őket. 10 dkg zabpehely 1,5 dkg kókuszreszelék 10 dkg magmix (dió, mandula, mogyoró, kesudió stb.) 1 dkg napraforgómag 1 ek dióolaj 1 ek akácméz maréknyi aszalt gyümölcs (mazsola, aszalt szilva/ sárgabarack/ vörösáfonya stb.) Tálaláshoz krémes natúr joghurt friss gyümölcs (itt: gránátalma) A házi müzli elkészítése 2-3 fő részére: Foto:pixabay.com A zabpelyhet, a magokat és a kókuszreszeléket sütőpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen szétterítjük. Megspricceljük dióolajjal, és mézet csurgatunk a tetejére. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt illatosra-ropogósra sütjük. Diófélék, olajos magvak és aszalt gyümölcsök – helyük a kiegyensúlyozott étrendben és szerepük egészségünk megőrzésében. Amit a diófélékről, olajos magvakról tudni érdemes Megvárjuk, míg kihűl, átkeverjük és beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Tálkákba szedjük a müzlit, tetejére joghurtot kanalazunk, és friss gyümölcsöt halmozunk rá. Forrás: https://napidoktor.hu/index