Harmath Imre színművész hajószakácsként is remekel

A művész úr nemrég jött meg Korzikáról. Minden évben eltűnik 1 hétre, hogy barátaival vitorlázhasson. Mentsége, hogy csak férfiakról szól ez a buli.

Mesélj, mennyi testmozgást végzel a vitorláson?

– Mondjuk azt, hogy semmit. A hajózáshoz nem értek, viszont én töltöm be az egyik legfontosabb posztot a hajón: hajószakácsként szelem a habokat. És mivel már évek óta tartanak ezek a vitorlás-bulik, azt gondolom, hogy elégedettek a főztömmel. Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor, hogy ahogy elhagyjuk a szárazföldet, lelkileg és azonnal egészségesre állok. Ugyanis magam mögött hagyom ilyenkor az összes gondomat-bajomat és csak a szélet, a Napot és a sirályokat engedem közel magamhoz.

Odahaza mivel töltöd a maradék idődet?

– Video-vágó programot tanulok éppen. Utána szerepet. Sokat szoktam beugrani egy-egy előadásba. Ilyenek voltak a Jövőre veled 1-es, 2-es változata. Vagy a Vidám kísértet férfi főszerepe. De a Leszállás Párizsba című darab 100 oldalát szűk két hét alatt tanultam meg. Délután volt egy próba és este előadás. Egyébként szabadúszóként Bánfalvy Ági által szervezett színházhoz tartozom. Június 8-án lesz a Városmajorban az Abigél premierje.

Némi konyhai hozzáállást hallhatnék? Tudom, nálatok nem a feleséged Vándor Éva főz, hanem a szárazföldön is te vagy a szakács.

– Igyekszem olívaolajjal főzni. Sok zöldséget és halat eszünk. Ezzel együtt borzasztó rendszertelen az étkezésem. Ugyanis előadás előtt nem szoktam kajálni, utána meg annyit tudok enni, amennyi belém fér. Ilyenkor a pörköltöt hidegen is megeszem a lábasból.

Forrás: