Libamájas zöldséges bélszín szelet – Recept 2012-09-18 Diéta Megosztás: Tweet Marhahús? Sokáig kell főzni, nem is tudom, melyik részét kérjem a hentesnél Ha bizonytalan vagy, itt van pár recept közkívánatra, hogy megbarátkozz a marhahúsos fogásokkal Libamájas zöldséges bélszín szelet Hozzávalók 1 teáskanál ételízesítő – sok zöldséggel 1 teáskanál ételízesítő – piros magyaros 8 db bélszínszelet 12 dkg zsír 8 dkg füstölt szalonna 15 dkg libamáj 15 dkg gomba 10 dkg vöröshagyma 3 dkg paradicsompüré 15 dkg zöldpaprika 15 dkg zöldborsó 15 dkg rizs A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a piros magyaros ételízesítőt és a paradicsompürét, felengedjük 1 dl vízzel, megszórjuk ételízesítővel, és ebben a paprikás lében a serpenyőben előzőleg megpirított, kis kockákra vágott szalonnát, a kis kockákra vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát hozzáadjuk. Ha szükséges, megszórjuk ételízesítővel, összerázzuk, majd az egészet jól felforraljuk. A zsírban vagy olajban előre fél-angolosra sütött, megsózott bélszínszeleteket a párolt rizs-alapra tesszük, leöntjük a forró pörköltet raguval, tetejét megszórjuk a megmelegített zöldborsóval, zöldpaprika-karikákkal, és vékony szeletekre vágott paradicsommal díszítjük. Libamájas zöldséges bélszín szelet Hozzávalók 1 teáskanál ételízesítő – sok zöldséggel 1 teáskanál ételízesítő – piros magyaros 8 db bélszínszelet 12 dkg zsír 8 dkg füstölt szalonna 15 dkg libamáj 15 dkg gomba 10 dkg vöröshagyma 3 dkg paradicsompüré 15 dkg zöldpaprika 15 dkg zöldborsó 15 dkg rizs A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a piros magyaros ételízesítőt és a paradicsompürét, felengedjük 1 dl vízzel, megszórjuk ételízesítővel, és ebben a paprikás lében a serpenyőben előzőleg megpirított, kis kockákra vágott szalonnát, a kis kockákra vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát hozzáadjuk. Ha szükséges, megszórjuk ételízesítővel, összerázzuk, majd az egészet jól felforraljuk. A zsírban vagy olajban előre fél-angolosra sütött (Link: Bélszínsütés rejtelmei cikk), megsózott bélszínszeleteket a párolt rizs-alapra tesszük, leöntjük a forró pörköltet raguval, tetejét megszórjuk a megmelegített zöldborsóval, zöldpaprika-karikákkal, és vékony szeletekre vágott paradicsommal díszítjük. Forrás: