Libamájas zöldséges bélszín szelet – Recept

Marhahús? Sokáig kell főzni, nem is tudom, melyik részét kérjem a hentesnél Ha bizonytalan vagy, itt van pár recept közkívánatra, hogy megbarátkozz a marhahúsos fogásokkal

Libamájas zöldséges bélszín szelet

Hozzávalók

1 teáskanál ételízesítő – sok zöldséggel

1 teáskanál ételízesítő – piros magyaros

8 db bélszínszelet

12 dkg zsír

8 dkg füstölt szalonna

15 dkg libamáj

shutterstock_22208503

15 dkg gomba

10 dkg vöröshagyma

3 dkg paradicsompüré

15 dkg zöldpaprika

15 dkg zöldborsó

15 dkg rizs

A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a piros magyaros ételízesítőt és a paradicsompürét, felengedjük 1 dl vízzel, megszórjuk ételízesítővel, és ebben a paprikás lében a serpenyőben előzőleg megpirított, kis kockákra vágott szalonnát, a kis kockákra vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát hozzáadjuk. Ha szükséges, megszórjuk ételízesítővel, összerázzuk, majd az egészet jól felforraljuk.

A zsírban vagy olajban előre fél-angolosra sütött, megsózott bélszínszeleteket a párolt rizs-alapra tesszük, leöntjük a forró pörköltet raguval, tetejét megszórjuk a megmelegített zöldborsóval, zöldpaprika-karikákkal, és vékony szeletekre vágott paradicsommal díszítjük.

Libamájas zöldséges bélszín szelet

Hozzávalók

1 teáskanál ételízesítő – sok zöldséggel
1 teáskanál ételízesítő – piros magyaros
8 db bélszínszelet
12 dkg zsír
8 dkg füstölt szalonna
15 dkg libamáj
15 dkg gomba
10 dkg vöröshagyma
3 dkg paradicsompüré
15 dkg zöldpaprika
15 dkg zöldborsó
15 dkg rizs
A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a piros magyaros ételízesítőt és a paradicsompürét, felengedjük 1 dl vízzel, megszórjuk ételízesítővel, és ebben a paprikás lében a serpenyőben előzőleg megpirított, kis kockákra vágott szalonnát, a kis kockákra vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát hozzáadjuk. Ha szükséges, megszórjuk ételízesítővel, összerázzuk, majd az egészet jól felforraljuk.

A zsírban vagy olajban előre fél-angolosra sütött (Link: Bélszínsütés rejtelmei cikk), megsózott bélszínszeleteket a párolt rizs-alapra tesszük, leöntjük a forró pörköltet raguval, tetejét megszórjuk a megmelegített zöldborsóval, zöldpaprika-karikákkal, és vékony szeletekre vágott paradicsommal díszítjük.

Forrás: