Meg Ryan és a kombucha gomba

A furcsa ital valójában a kombucha névre hallgató gombát takarja, amit már évezredek óta alkalmaznak az ázsiai országokban.

Öko-gombás energital, a neve alapján senki nem kívánja meg ezt az italt, hiszen nem hangzik túl gusztusosan. Ellenben hasznunk származhat a fogyasztásából, mivel olyan Hollywood-i hírességek isszák, mint, Meg Ryan, Kirsten Dunst vagy Halle Berry.

A furcsa elnevezés valójában a kombuchaként ismertté és divatossá vált természetes élelmi anyagot jelenti, amit hősgombának, köszvénymedúzának, csodagombának vagy teagombának is nevezünk. Az orvostudomány történetéből tudjuk, hogy már időszámításunk előtt kétezer évvel a régi kínai dinasztiákban dolgoztak a gombák kutatásán, ahol a cél a hosszú élet csodaszerének megtalálása volt.

A kombucha javasolt méregtelenítésre, salakanyagok kiürítésére, sejtek erősítésére, a belső sav-bázis egyensúly szabályozására, reumatikus panaszok enyhítésére, emésztési panaszokra (az enyhe hashajtóhatás), migrénre, a bélflóra szabályozásara.

labtk2tf

Besorolása nem egyértelmű. A köztudatban egyszerűen gombaként ismert, pedig nem igazán az. Az élesztősejtek és baktériumok alkotott szimbiózisnak a végterméke. Tehát akár házilag is elkészíthető a csodatévő italunk. A gombát lefűzött, cukrozott teában kell áztatni úgy egy hétre. Ez idő alatt a kombucha szaporodásnak indult, és a keletkezett végtermék lett a mindent meggyógyító csodaital.

Manapság nem kell saját magunknak házilag elkészíteni a gombás energiaitalunkat, mint oly sok mindent, ezt is feldolgozták a különböző italgyártó cégek. Találkozhatunk egyszerű palackozott, dobozolt kombucha teával. Energiaitalként is ihatjuk, sőt az amerikai rajongók számára már kávé formájában is elérhető, csak be kell térniük az egyik országosan elterjedt kávézójukba.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.