Toszkán zöldségleves

A hűvös, nedves idő beköszöntével jól esik néhány deci meleg folyadék. Segítsük az immunrendszerünket egy tál Toszkán zöldséglevessel!

Hozzávalók 4 fő részére

4 szál angol zeller

2 sárgarépa

2 közepes vöröshagyma

1 kápia paprika

4 paradicsom

3 duci fokhagymagerezd

1 csokor kakukkfű

néhány ág rozmaring

maréknyi bazsalikomlevél

frissen tört fekete bors

olívaolaj

Tálaláshoz:

pirított baguette-szeletek

tojás

parmezánforgácsok

zoldsegleves640

Elkészítés

Egy fazékba olívaolajat öntünk, és egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a szeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.

Majd az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sóval és borssal ízesítjük, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot.

Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, az összenyomott fokhagymagerezdek. Felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha szükséges, igazítunk a fűszerezésen.

Egy másik lábasba átszűrűnk kb. fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.

A bazsalikomot felcsíkozzuk és belehintjük a levesbe.

Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk rá, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk a zöldségleves mellé.

 

További NoSalty.hu receptek

csirkefajitas640
vorosborosmezeskortekesudiohabbal640 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www11

Csirke fajitas>>

Vörösboros-mézes körte kesudióhabbal>>

További receptek >>

Forrás: