Csicseris-ricottás padlizsánkrémleves

A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó zöldség. Kitűnő előétel, saláta, de kirántva és kisütve, vagy rakottan főételként is fogyasztható. Akár levesbe is főzhető, krémként használható.

Hozzávalók

1/2 kilós padlizsán

1 fokhagymagerezd, finomra vágva

2 ek aprított petrezselyem

1 ek aprított bazsalikomlevél

3 ek olívaolaj

10 dkg csicseriborsó (konzerv)

8 dkg ricotta

2,5 dl víz

frissen tört fekete bors

1 citrom leve

padlizsanleves640

Elkészítés 2 fő részére

A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokos sütőben (légkeverésen) kb. 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy átsüljön mindenhol.)

A fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sózzuk-borsozzuk és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.

Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét.

 

További NoSalty.hu receptek

Fetadip
ketchuphazilaggasztronautakonyhajabol uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www9

Fetadip >>

Ketchup házilag >>

További receptek >>

Forrás: