Brokkolifelfújt

A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint, folsavat, és aszkorbinsavat, de jelentős a kalcium és a vastartalma is.

Hozzávalók

25 dkg brokkoli, rózsákra szedve

1 dl fehérbor (száraz)

3 ek vaj

3 ek liszt

1,5 dl tej

3 tojás

1,5 kk só

frissen őrölt fekete bors

brokkolifelfujt640

Elkészítés 4 fő részére

A brokkolirózsákat forró, sós vízben megfőttük, leszűrjük és a borral összeturmixoljuk.

Vajas rántást készítünk, vagyis a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük a vajjal és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük.

Több részletben hozzáadjuk a tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Egy nagyobb tálba öntve belekeverjük a boros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk.

A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához. A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és háromnegyedig megtöltjük a masszával.

A 160 fokra előmelegített sütő aljába kisebb, vízzel töltött tepsit teszünk. Bedugjuk a sütőbe a szuflétálkákat és kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

További NoSalty.hu receptek

brokkoliskarfiolleves mentas_huspogacsak uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www6

Brokkolis karfiolleves >>

Mentás húspogácsák köményes joghurttal >>

További receptek >>

Forrás: