Pikáns batátakrémleves

A hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség magyar neve igen megtévesztő. Az édesburgonya, vagyis a batáta nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyafélékhez, de nem az.

Hozzávalók 2 fő részére

300 g batáta

3 dl hús alaplé

1 mogyoróhagyma

1 kis gerezd fokhagyma

1 kicsi chilipaprika

fekete bors

frissen reszelt szerecsendió

2-3 ek olívaolaj

csiposfuszeresedesburgonyaleves640

Elkészítés

A meghámozott batáta húsát kicsi, egyforma darabokra vágjuk, fóliával bélelt tepsire tesszük. Lefedjük és 200 fokos sütőben puhára sütjük (15-20 perc).

A mogyoró-és a fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A végén hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sült batátát és felforraljuk a levest.

A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük. Ekkor jön a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Egyet forralunk még rajta és kész is a finom burgonya krémleves.

 

További NoSalty.hu receptek

zsirpapribansultlazac mangosjoghurtospoharkrem uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www4

Zsírpapírban sült lazac >>

Mangós-joghurtos pohárkrém >>

További receptek >>

Forrás: