Nyári rumos görögdinnye recept 2018-07-17 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A nyár elengedhetetlen „kelléke” a görögdinnye. Ha már meguntuk csak úgy magában fogyasztani dobjuk fel kicsit rummal és citrommal! Görögdinnye kicsit másképp Hozzávalók 1 kicsi görögdinnye fele 1 dl rum (vagy 1 fiola rumaroma és 1 dl víz) 2 dl citromlé dinnye édességétől függően porcukor vagy édesítőszer Elkészítés A dinnyéből kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb erre alkalmas szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki belőle, amennyi csak lehetséges. (A dinnye héját ne dobjuk ki, mert cukrozott dinnyehéjat készíthetünk belőle.) A dinnyegömböket jó mély tálba tesszük. A rumot (vagy a vízzel összekevert aromát) összeöntjük a citromlével, és a dinnye édességétől függően kevés porcukrot oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan, hogy a gyümölcsöt ne nagyon törjük, felkeverjük, átforgatjuk. Az edényt légmentesen befedjük, nehogy más élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye -, és a hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás előtt leszűrjük, kompótos tálkákba vagy kehelybe adagoljuk, és a levet elosztva, rálocsoljuk. Ha gyerek is eszik belőle, csak aromával készítsük! Forrás: https://napidoktor.hu/index