Ázsiai rizstészta saláta recept

A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojásérzékenyek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hoz­zá­valók (2 főre):

15 dkg sár­garépa

5 dkg üveg­tészta

40 kg csirkemell­filé

20 dkg tofu

25 dkg konz­erv cuko­r­borsó

2 kali­for­niai paprika

3 evőkanál szó­jaszósz

2 evőkanál mogy­oróo­laj

1 lime leve

recept_doboz8

Elkészítés

Az üveg­tésztát forró vízbe áztatjuk 10 - 15 per­cre. Eközben a cuko­r­borsót lec­söpögtetjük, a sár­garépát meg­pu­coljuk, majd apró kock­ákra vágjuk, épp úgy, ahogy a paprikát is.

A szószból, az ola­jból és a lime lev­éből öntetet kavarunk, gyöm­bér­rel és sóval ízesítjük, majd pár per­cre bepá­coljuk a felkock­á­zott tofu­darabokat és felc­síko­zott csirkemel­let.

Közben lec­söpögtetjük a tésztát, wok­ban meg­pirítjuk az előző­leg bepá­colt tofut és csirkét, amikor átsűlt a csirkánk (tofu­nak elég 1 - 2 perc) ala­posan elkev­er­jük a zöld­ségekkel végül pedig pirí­tott mogy­orót szórunk a tetejére.

Forrás: