Csirkével töltött tök 2013-10-01 Diéta Megosztás: Tweet Finom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető. Hozzávalók: 1db nagyobb spárgatök só, őrölt bors A töltelékhez: 0,5dl olaj 1 fej vöröshagyma 70dk darált csirkecomb 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 3db paradicsom 25dk párolt rizs 15dk trappista sajt Elkészítés A tököt hosszában félbevágjuk, vékony talpat vágunk az aljára, és kanállal kiszedjük a magjait. Sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sóval, borssal zúzott fokhagymával, a prított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1dl vizet hozzáöntve félpuhára pároljuk. Rászórjuk a darabokra vágott paradicsomot, és fedővel letakarva, lassú tűzön készre pároljuk. Végül beleforgatjuk a párolt rizst, a durvára reszelt sajtot, és a tökbe töltjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, 180 fokon alufóliával letakarva kb. 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Forrás: