Egy kis finomság: csokis pöfeteg 2017-03-22 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A csokis pöfeteg sütemény maga a tökéletesség: egyszerű és csokis. Néha nem is kell ennél több. Ez a kívül ropogós, belül kissé ragacsos finomság tényleg a legegyszerűbb, mondhatni elemi alapanyagokból készül. Előkészítési idő: 10 perc Főzési, sütési idő: 12 perc Összes idő: 22 perc Egyszerű mennyei édesség csokiimádóknak Hozzávalók 20 dkg cukor 15 dkg liszt 6 dkg kakaópor 6 dkg vaj 2 közepes tojás ½ csomag sütőpor 1 narancs reszelt héja porcukor a forgatáshoz Elkészítés A porcukor kivételével gyúrjuk össze az összes alapanyagot. A masszát csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe egy órára. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Formázzunk a hideg tésztából diónyi gombócokat és hempergessük meg őket porcukorban. Helyezzük a gombócokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre (hagyjunk helyett közöttük, mert sülés közben kissé kilapulnak és megnőnek). Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre a pöfetegeket. Tegyük félre a kész süteményeket és hagyjuk teljesen kihűlni őket, hogy megszilárdulhasson a külsejük és kellemesen ropogós legyen a belsejük. Forrás: Mom with Five