Készítsünk medvehagymás spagettit! 2014-03-24 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Tavasz kezdetén a lombos erdők bükk- és gyertyánfái alatt sok erdőjáró turistát töprengésre sarkall a medvehagyma levélszőnyeg enyhén fokhagymás, friss illata: vajon milyen ételekhez használják fel az alig három hétig tartó zöldellést? A gyors, egyszerűen finom és egészséges primavera étkek sorát ezúttal a medvehagymás spagetti nyitja. Nagyon figyeljünk rá, hogy virágzáskor és utána már ne használjuk fel étkezésre, és véletlenül se keverjük össze a gyöngyvirág nagyon mérgező leveleivel. Egy-egy tőről csak 1-2 levelet tépjünk le, így jövőre is lesz mit szednünk. Tavaszi tészta avagy Medvehagymás spagetti Nanó módra 4 személy részére, 30 perc alatt elkészül Mártáshoz: 3 ek medvehagyma olaj vagy 4 dkg vaj, 4 dkg frissen aprított medvehagyma levél, 2.5 dl tejszín, 3 cikk medvesajt, 10 dkg reszelt Trappista sajt, kevés só, kevés frissen reszelt szerecsendió, csipetnyi chili por, 1 mokkáskanál színes bors 4 tojás, só A tésztát forrásban lévő sós-olajos vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. Mély serpenyőben felmelegítjük a medvehagyma olajat vagy megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az apróra vágott medvehagyma levelet, átforrósítjuk, szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, kisebb lángon 1 – 2 percig forraljuk, beleolvasztjuk a sajtcikket, elkeverjük. Sóval, szerecsendió reszelékével ízesítjük, majd beleforgatjuk a még meleg tésztát. Körbeöntjük a felvert, megsózott tojással, kis tűz fölött lágyra sütjük. Megszórjuk az őrölt borssal. Forrón, friss salátafélével tálaljuk.Jó étvágyat kívánok! Hozzávalók: Tésztafőzéshez: 3 l víz 2 teáskanál só 1 ek olaj 30 dkg spagetti Forrás: