Gyors és finom hagymaleves

Néha csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető meleg levesre vágyunk. Ilyen a következő hagymaleves recept is. Mindössze 20 perc, és kész a finomság.

Hozzávalók

  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db zöldségleves kocka (sómentes)
  • olívaolaj (extra szűz)
  • só (természetes, nem finomított)
  • bors

hagmaleves

Elkészítés

  • 1. megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát
  • 2. lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit
  • 3. üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje
  • 4. sóval, borssal és leves kockával ízesítjük
  • 5. ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik)
  • 6. beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük
  • 7. pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk

Praktikák

  • – ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb
  • – ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest
  • – lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban
  • – készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően

Forrás: https://napidoktor.hu/index