Habkönnyű babafürdetés

Természetesen a kisbabák még nem igazán tudnak koszosak lenni, a fürdetés azonban nagyon fontos része a napjuknak.

Általában esti szertartás, melyben szívesen részt vesz sok apuka is, miután hazaért a munkából. Ilyenkor kényeztetik szemük fényét popsikrémmel, babapúderrel. Amit már kevés édesapa tesz örömmel, az a köldökcsonk kitisztítása. Szerencsére körülbelül egy hónap alatt le is esik, azonban addig nagyon kell rá vigyázni, nehogy elfertőződjön, begennyesedjen.

342

Alkoholos fültisztítóval egyszerűen ki lehet tisztítani, és ez egyáltalán nem fáj a babának, esetleg annyit érez belőle, hogy egy kicsit hideg az alkohol.

A picik többsége imádja a fürdetést és egészen kicsi koruktól kezdve, gyakorlatilag lubickolnak a kiskádban vagy a fürdetővödörben. Újra az anyaméhben érzik magukat, ahol 9 hónapig vízben lebegtek és ez a legtermészetesebb közeg a számukra.

A fürdetővödör pontosan emiatt nagyszerű, mert ahogy beletesszük a csecsemőt, gyakorlatilag embriópózba kerül, ami csupa kellemes emléket idéz föl benne, a megszületése előtti időkből. A kiskád előnye, hogy nagyobb, hosszabb ideig tudja használni a baba. Ma már árulnak olyan típusokat, melyeknek az alján egy tapadó réteg van, ami segít abban, hogy megtartsuk a gyermeket.

Elég, csupán a hátának a nyaka felé eső részén megtartani a picit az egyik kezünkkel, a másikkal pedig mosdathatjuk. Létezik olyan kád is, ami egybe van építve a pelenkázóval, ez igen praktikus, mert ahol (fürdőben/gyerekszobában) fürdetjük a kicsit, ott azonnal bepelenkázhatjuk és felöltöztethetjük, nem szükséges fürdőlepedőbe bugyolálva körberohanni vele a lakást, hogy a kádtól a pelenkázóig érjünk, nehogy esetleg megfázzon a csecsemő.

Forrás: