Van élet az érettségi után!

A középiskola elvégzése után sokan főiskolára vagy egyetemre járhatnak. Sajnos azonban ez nem mindenkinek sikerül.

A felsőoktatásba még ma sem könnyű bekerülni, nem szabad azonban elkeseredni azoknak sem, akiknek ez elsőre (vagy egyáltalán) nem sikerül. Sok fiatalnak ez az első komoly kudarc az életében, segítségre szorulnak, hogy feldogozzák.

Természetesen nem dől össze a világ, ha az ember gyereke nem éri el a felsőoktatási intézmények által elvárt ponthatárt. Nagyon fontos azonban, hogy minél előbb hosszabb ? rövidebb távú célokat tűzzön ki maga elé a csemete. Az ember agya, edzettségéből adódóan az érettségi környékén képes a legtöbb információ befogadására. Ez a gyors tanulási készség azonban eltunyul, ha nincsen karban tartva, megfelelő edzésben az elme. Emiatt az a leghasznosabb, ha a család anyagi helyzete megengedi, hogy a gyermek a kieső évben is tanuljon valami olyat, ami közel áll hozzá. Ezzel karban tartja az agyát, ráadásul közelebb kerül az áhított célhoz, a főiskolához vagy az egyetemhez, ha megszerez még néhány nyelvvizsgát vagy elvégez egy-két olyan tanfolyamot, amiért akár többlet pont is jár a felvételin.8998Sok fiatal jobban szeretne ilyenkor inkább dolgozni, hogy önállónak érezze magát, de ezt rendkívül veszélyes megengedni. Ugyanis, ha valaki egyszer megszokta, hogy van valamennyi pénze, ráadásul munka után nem is kell tanulnia, akkor igen nehezen, rosszabb esetben sosem fog visszaszokni az iskolapadba. Manapság pedig egy érettségivel szinte lehetetlen olyan munkát találni, ami hosszú távú megélhetést biztosít.

Nagyszerű dolog, ha valaki megengedheti magának, hogy elküldje a gyermekét egy kicsit külföldre, világot látni. A nyelvtanulás ilyen helyzetben gyakorlatilag garantált, ráadásul a távollét segíti a felnőtté válást is. Nagyon alaposan utána kell nézni azonban annak a cégnek, aki segít idegenben elhelyezni csemeténket, mert itthonról, ha már elutazott a gyermekünk, akkor szinte lehetetlen bármiben is segíteni. A hírekben hallható lánykereskedelmi rémhírekhez képest kéjutazásnak tűnhet, de sajnos sokszor nem azt az ellátást, oktatási formát, vagy végső árat nyújtják a csalók, mint amiben eredetileg megállapodtunk. Nyilvánvaló azonban, hogy megfelelő körültekintéssel egy életre szóló, csodálatos élmény lesz gyermekünknek egy hosszú, önálló külföldi utazás.

Forrás: