Sült sajttorta recept 2013-07-29 Diéta Megosztás: Tweet A sajttortát sokan az elronthatatlan desszertként emlegetik. De illik rá a sokoldalú recept is. Íme egy recept, ahol a sajttortás meg kell sütnünk! Hozzávalók Tésztaburok 125 g vaj 3 evőkanál cukor 20 dkg kekszmorzsa Töltelék 25 dkg túró 40 dkg tejszínes krémsajt 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 3 tojás 1 tejföl tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár Elkészítés Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt. Forrás: