Mentsük meg a méheket!

A Bayer alapos ismeretekkel és nagy gyakorlattal rendelkezik mind az állategészségügy, mind a növényvédelem területén.

Tevékenységünk alapja a fenntartható mezőgazdaság lehetőségeinek feltárása és az eredmények népszerűsítése. Ennek a keretében tartoznak azok a kutatások, amelyek a méhek egészségének megőrzésére irányulnak, valamint olyan korszerű növényvédelmi módszerek kidolgozása, amelyek a méhek megóvását célozzák.

A vállalat a méhek egészségmegőrzéséért érzett elkötelezettségének részeként a Bayer Méhvédelmi Programot, amelynek a Bayer Méhvédelmi Központ (Bee Care Center) ad otthont. Ez 2012 júniusában nyílt meg a Bayer CropScience központjában.

A Központ feladata:

– A méhek biztonságával és egészségével kapcsolatos tevékenységek, eredmények összegyűjtése és egységesítése.

– Bayer és külső partnerekkel közös projektek a méhek és más beporzó rovarok védelme érdekében.

A második Méhvédelmi Központ tervezett nyitása 2013. III. negyedévében az Egyesült Államokban várható.

meh_mez2

Bár a méh kolóniák száma világszinten 45 %-kal nőt, az utóbbi 50 évben, néhány európai és észak-amerikai országban tapasztalt visszaesés mégis aggodalomra adhat okot.

A méhek egészségi állapotát sok különféle tényező befolyásolhatja, így a kártevők, a paraziták, a betegségek, a nem megfelelő táplálkozás, a tartástechnológia, és a klímaváltozás.

A méhek – és más beporzó rovarok – elengedhetetlenül fontos szerepet játszanak a virágos növények és gabonafélék beporzásában. Ezért a méhek egészségének védelme mindenki számára fontos kell, hogy legyen: a mezőgazdaságban dolgozó gazdáktól és a méhészektől kezdve az állatorvosokon, politikusokon át a hobbikertészekig.

A Bayer arra törekszik, hogy a méhek egészségének javításához jelentősen hozzájáruljon.

Forrás: