16 + 1 jó ok, hogy goji bogyó levet igyunk

Hogy az ázsiai goji bogyó egyike a világ legegészségesebb gyümölcseinek, ma már bizonyított tény. Páratlanul magas a vitamintartalma, 19 aminosav, 21 nyomelem és rengeteg fehérje található benne.

Bármely más ismert növénynél több antioxidáns hatású karotinoidot tartalmaz, tele van gomba- és baktériumölő hatóanyagokkal. A goji bogyó teljesértékű antibiotikum és nagyon jó gyulladáscsökkentő.

A goji bogyóról a kutatások megállapították, hogy a legerősebb fiatalító hatással rendelkező növények közé tartozik. Az ősi kínai orvoslásban a hosszú és egészséges életet titkát ebben az apró gyümölcsben vélték felfedezni.

Íme 16 + 1 jó ok arra, hogy goji bogyót fogyasszunk!

1. Csakis erős immunrendszerrel lehetünk védettek a kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Gyermekkorban és idősebbeknél a megfelelő immunműködésnek még nagyobb szerep jut a betegségek megelőzésében. A goji bogyó bőségesen tartalmaz olyan összetevőket, melyek fokozzák az immunrendszer működését és regenerálják a legyengült szervezetet.

2. A goji bogyóban lévő antioxidánsok harcolnak az érelmeszesedés ellen, támogatják a keringést, beleértve a szívműködést is.

3. A goji bogyó egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy javítja a máj működését. A máj az egyik legfontosabb szervünk, mely gondoskodik a méreganyagok eltávolításáról.

4. Biztosítja a szem egészségét, véd a szürkehályog kialakulásával szemben és élesíti a látást. A goji bogyó a legmagasabb karotinoid tartalmú növény. Ezek a vegyületek, köztük a béta-karotin, a retina épségét óvják.

5. A goji bogyó fő alkotóelemei a poliszacharidok, melyek a tanulmányok szerint a rákos betegeknél elősegítik a fehérvérsejtek képződését, valamint növelik a falósejtek és az ölősejtek aktivitását.

 

goji


6.
A goji bogyó acetonos kivonata gátolja a génmutációt. Egyes tudósok szerint ideális étrendkiegészítő a májrák megelőzéséhez. A vizsgálatok szerint objektív tumorregressziót mutat vastagbélrák, tüdőrák, melanóma, valamint számos egyéb rákfajta esetén.

7. A goji bogyó sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyek támogatják az emésztési folyamatokat.

8. A Kínában, idős embereken végzett vizsgálatok igen jó eredményeket hoztak. Megfigyelték, hogy ott, ahol a goji bogyó őshonos, sokan élnek még 100 évnél is tovább. A vizsgálatban résztvevő valamennyi alanynál a szuperoxid dizmutáz és a hemoglobin növekedését figyelték meg. Ez azt jelenti, hogy a goji bogyó segíthet az öregedés késleltetésében.

9. A goji bogyó csökkenti, sok teszt szerint stabilizálja a vércukorszintet.

10. Ellenállóbbá teszi a neurotranszmittereket a szabadgyökök káros hatásaival szemben, ezzel csökkenti a demencia és más memóriazavarok kialakulásának kockázatát.

11. Általánosan javítja a közérzetet, a fogyasztók szerint érezhetően csökkenti a stresszt és a szorongást. A szöveteket (beleértve az agyat is) pedig védi az oxidatív stressztől.

12. A goji bogyó tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen B-vitamin komplexet.

13. Erős gomba- és baktériumölő hatással rendelkezik.

14. A goji bogyó béta-szitoszterol tartalmának köszönhetően csökkenti a gyulladás okozta fájdalmat.

15. A goji bogyó kitűnő forrása a fehérjéknek, többet tartalmaz belőlük, mint a teljes kiőrlésű gabonák. A goji bogyó nagyjából13%-át fehérjék alkotják.

16. A goji bogyó, ellentétben a legtöbb bogyós gyümölccsel, természtes E-vitamint tartalmaz, amiről tudjuk, hogy egy erőteljes antioxidáns.

+1. A goji bogyó fogyasztásával az élet egészségesebb és romantikusabb is lehet, hiszen a fizikai teljesítmény növelése mellett a szexuális vágyat is fokozza. Egy régi mondás szerint a goji bogyó az öregemberből is kihozza a farkast!

Ismerjen meg a gojibogyóról még többet itt: http://goji-bogyo.biofitness.hu/ (X)

biofitness

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.