Tökös, rózsás, barackos – A legjobb házi bőrápoló maszkok

Otthon készíthető bőrápoló maszkokkal a szép vegyes bőrért! A vegyes bőrre azonban nem mindig találunk receptet. Mi való rá a legjobban?

Az otthon elkészíthető, arcra tehető bőrápoló maszkok lassan a napi szépség részévé válnak

Ráadásul természetes módja a bőr felfrissítésének, táplálásának és szépítésének. Noha számos maszk mindegyik bőrtípusra megfelel, ha speciálisat keresünk vegyes bőrre, a kínálat sokszor zavarba ejtő.

Íme néhány otthon is „legyártható” maszk, amely kifejezetten a mi bőrünkre készül, kizárja a ránk nézve esetleg veszélyes kémiai anyagokat  – és rövid időn belül érezni fogjuk jótékony hatásukat a bőrön. Egyszerű, takarékos és természetes.

maszk

Foto:pixabay.com

A vegyes bőr fogas kérdés

A száraz és zsíros bőrre viszonylag könnyű maszk receptet találni. Egy vegyes bőrre azonban nem mindig egyszerű meglelni a legjobb hozzávalókat: ennek a bőrtípusnak ugyanis a szárazra és a zsíros bőrre jellemző tulajdonságai is vannak, az egyensúly pedig fontos! Megoldás lehet az is, ha az arc egyik részére egyik fajtából, a másikra a másikból teszünk, de egyszerűbb, ha megtaláljuk a helyes receptet.

Téli arcápolási kisokos

Tök

Bár a tök nem a leggyakoribb összetevője a különféle bőrápoló termékeknek, fontos tudni, hogy számos előnyös tulajdonsága van a bőrre nézve. Előszöris béta-karotinban gazdag, antioxidánsban, mely harcol a szabad gyökök ellen. Remek C- és E-vitamin forrás, melyek a bőr egészségét, szépségét biztosítják. A tök cinket tartalmaz, és különösen jó azoknak, akik pattanásokkal, mitesszerekkel küzdenek.

Keverjünk össze két teáskanál főtt tököt fél teáskanál mézzel és egy teáskanál tejjel. 20 percig hagyjuk az arcon, majd mossuk le. A tököt cukorral és fahéjjal is keverhetjük, ha hámlasztó hatású maszkot szeretnénk.

rózsaszirmok

Foto:pixabay.com

Mandula és agyag

A zsíros bőrre szokták leginkább alkalmazni az agyagot, de ha mandulatejjel van kombinálva, a vegyes bőrre is kiváló. A mandulatej remek hidratáló, de egyben megújítja, tisztítja is a bőrt.

Egyforma arányban keverjük az agyaggal. Ez az egyik legegyszerűbb maszk, amit használhatunk. Vigyázat azonban, akinek dió-, mogyoró allergiája van, ne használja! Ha ez lehetséges, használat előtt teszteljük egy kis bőrfelületen a maszkot.

Rózsa maszk

Ha van kedvünk egy igazán különleges dologhoz a szépségért, használjunk rózsa maszkot. Elkészítéséhez egy rózsa összemorzsolt szirmaira van szükség, amelyet egy evőkanál rózsavízzel, joghurttal és mézzel keverünk. Apró masszírozó mozdulatokkal vigyük fel a bőrre. 15 perc után mossuk le az arcunkról, a rózsavíz minden bőrtípusra alkalmazható, a méz pedig az egyik legjobb természetes hidratáló. A joghurt táplálja a bőrt, miközben enyhén hámlasztja is.

Barack maszk

Csak egy érett őszibarack kell hozzá, egy tojás fehérje és egy evőkanál tejföl. A keveréket negyed órát hagyjuk állni az arcon. Ha leszedtük, hidratáljuk a bőrt – ezt a maszkot az érzékeny bőrűek is szeretni fogják. Semmi sincs benne, ami a bőrt irritálná.

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.