Férfi szemöldök: csak semmi drasztikus húzás!

A férfiakra sokkal kevésbé jellemző, hogy szedik a szemöldöküket, sőt, kifejezetten férfiatlan dolognak tartják azt – ám néha rájuk férne egy kis „fazonigazítás”. De hogyan?

Talán nem meglepő, hogy egy férfi szemöldököt szedni nem ugyanolyan, mint egy női szemöldököt rendben tartani. A szemöldök formázás férfiak esetében nem úgy működik, hogy a szőrök jelentős részét kiszedjük és magas vagy drámai ívet adunk neki. Rájuk más szabályok érvényesek, inkább a szőrszálak formáján, sűrűségén kell igazítani, esetleg rövidíteni. Legyen a férfi szemöldök csinos, de maradjon férfias.

Sok férfi érzi úgy, hogy a szemöldökök között nem szabad maradnia szőrszálnak – ez azért így nem teljesen igaz, ha valaki úgy gondolja, hogy szeretné megtartani, természetesen nincs benne semmi rossz. Senki sem mondja, hogy járkáljunk teljesen kiszedett szemöldökkel vagy egyáltalán ne nyúljunk a kusza szőrszálakhoz – de tudni kell, meddig mehetünk el!

Vékonyan, a szemöldök közepét ritkítsuk

Nem kell az egészet kiszedni! Megtarthatjuk például az erősebbeket és megfelelőbben állókat, a vékonyabbakat pedig eltávolíthatjuk. Ez a technika ritkítja a területet és kevésbé lesz észrevehető az is, ha még mindig nem áll a szemöldök a legtökéletesebben. Persze ha nagyon nem tetszik a kinézete, eltávolíthatjuk a két szemöldök közötti részen a szőrszálakat, de határozzuk meg pontosan, honnan szeretnénk, hogy kezdődjön a szemöldök.

Ne menjünk túl mélyre!

Kreáljunk egyenes vagy enyhén ívelt vonalat. A rendes vonalhoz ragaszkodjunk, és csak alakítsuk.

Mindig használjunk minőségi szemöldök-szedőt

A minőségi szemöldök-szedő ugyanis sokban megkönnyíti a szemöldök formázást. Gyorsabbá és könnyebbé válik a művelet, nem csúszik meg a kéz.

Szemöldökből kettő kell!

A szemöldökök közötti szőrszálak kiszedésével óvatosnak kell lenni. Ahhoz, hogy meghatározzuk, hol kezdődjenek a szemöldök, használhatunk ceruzát – tegyük függőlegesen az orr vonala mellé, és nézzük meg, hogyan lenne ideális a szemöldök formája. Általában az orr legkerekebb részéhez érdemes illeszteni a ceruzát vagy egyéb, egyenes vonalat, oda, ahol az orrcimpa kezdődik mindkét oldalon. Ebben a vonalban célszerű kezdődnie a szemöldöknek – ha jól eltaláljuk, nem kockáztatjuk azt, hogy szemöldökünk nőiesnek tűnjék.

shutterstock_48876400 Olvass még több cikket a szemöldökről!

A gyantázás sem rossz megoldás

A férfi szemöldök gyantázásával egy jóval határozottabb vonal érhető el. Szakemberrel érdemes végeztetni a műveletet, akinek már van gyakorlata benne. Külön szemöldök gyantázásra lehet kapni egyébként gyantát, mini gyantacsíkokat, amellyel elkészíthetjük a formázást. De első alkalommal hasznosabb, ha szakemberhez fordulunk.

Vastag mégis ápolt!

Bizonyos esetekben az is elég, ha a szemöldök formázás a feleslegesen kilógó szálak levágásával történik – nem veszítünk a vonalból, a formából. Minden 3-4 hétben vágjunk egy kicsit belőle, ezzel kiválóan formában tarthatjuk.

Ha további segítségre van szükségünk ahhoz, hogy a szemöldök megőrizze formáját, fújhatunk egy kis spray-t, hajlakkot a fésűre, vagy ha van szemöldök igazító kefénk, akkor arra, és simítsuk át vele a szőrszálakat.

A férfi szemöldök is lehet vastag, mégis ápolt; de vékonyabb és rendezett is. Az erősebbik nem képviselőinek általában nagy szemöldökük van: méretük, vastagságuk gyakran hozzájárul az arc arányosabbá tételéhez – erre a célra a szemöldök formázás remekül használható.

Forrás: