Aludj jól, maradj egészséges!

Az alvás kiemelkedően fontos része mindennapjainknak, pontosan emiatt kell felhívnunk rá az emberek figyelmét.

Az első Alvás Világnapját ?Aludj jól, élj ébren!? szlogen alatt 2008 március 14.-én tartották.. A 2009-es WSD üzenete a ?Vezess óvatosan, érkezz meg biztonságban!? volt és a világon több mint 49 különféle cikkben jelent meg a ?Alvás Világnap? kifejezés.

Az évente megrendezésre kerülő esemény célja az alvás ünnepét szimbolizálja kiemelve az alvás fontosságát az orvostudományban, az oktatásban és magában a társadalomban. Az Alvás Világnapjának nemzetközi szervezője a World Association of Sleep Medicine ( Alváselősegítő Gyógyszerek Világszervezete ), melynek célja az alvásproblémák enyhítésének elősegítése alvászavarokkal kapcsolatos figyelemfelhívó és prevenciós programokkal.513

A WSD társelnökei Dr. Antoio Culebras, neurológus professzor, Dr. Liborio Parrino neurológus és Allan O?Bryan a WASM ügyvezető igazgatója.

Az Alvás Világnapját mára a világ több pontján megrendezik. Online megjelenésekkel, oktatási segédanyagok bemutatásával és kiállításokkal hívják fel a figyelmet az alvás fontosságára.

Az Alvás Világnapjának célja, hogy az alvászavarokban szenvedők növekvő számát megfékezze. Ehhez a korszerű és minél tágabb felvilágosítást, illetve az alvásnapot választotta.

Forrás: