Növeli a libidót a kopaszodás elleni gyógyszer

A kezeléssel párhuzamosan alkalmazott egyik speciális gyógyszernek köszönhetően a hajátültetés egyik technikája meglepő módon a nemi vágy, az energia és a teljesítmény növekedéséhez vezetett a páciensekben.

A FUE (follicular unit extraction – hajtüsző kivétel és átültetés) elnevezésű technika során az egyes hajtüszőket a fej hátsó és oldalsó részéből veszik ki, és a felső és elülső részre ültetik be. Ez azonban csak az egyik része a kezelésnek, a másik a Propecia nevű gyógyszer szedése.

A finasterid hatóanyagot tartalmazó készítmény a férfias típusú hajhullás (androgén alopécia) ellen hat, és hajátültetés esetén rutinszerűen alkalmazzák. A kutatások szerint a szer meglehetősen hatékony: a Propeciát szedők 90 százaléka a kopaszodás megszűnését tapasztalja, 65 százalék esetében pedig a haj újranövése is megindul.

Bár a gyógyszert szedők közül néhányan negatív mellékhatásokat, például a libidó és az energiaszint csökkenését tapasztalják, mások éppen az ellenkezőjéről számolnak be. Utóbbiak esetében megnő a nemi vágy, energikusabbá válnak, továbbá nő az izomtömegük és teljesítményük is.

hair_hungary_teszt1

Ezt tanúsítja Wayne Rooney futballista esete is, aki az idei év elején esett át hajbeültetésen. Kezelése óta a pályán nyújtott teljesítménye drámai mértékben javult, annyira, hogy a Manchester United vezetője, Sir Alex Ferguson egyenesen a „fehér Pelének” nevezte. Az internetes fórumokon egyébként ugyanezekről a váratlan javulásokról ír számos férfi.

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet küzdeni.

Forrás: