Változóan felhős lesz az ég, az északi területeken elvonuló hidegfronttal

Változóan felhős lesz az ég, tartósabban vastag felhőzet az északi területeken valószínű, ott gyenge eső, zápor sem kizárt. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Késő estére 5 és 14 fok közé hűl le a levegő.

A hazánktól északra elvonuló hidegfront hatását csak az ország északi felén élők vehetik észre, a déli területeken frontmentes idő várható. A front által érintett területeken legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés is jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. Az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is fokozódhatnak.

felhoseg_idojaras

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Nagyobbrészt napos időre számíthatunk, elsősorban szerdán várható nyugaton több felhő. Kezdetben elszórtan, az időszak második felében néhol alakulhat ki záporeső, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható, szerdán északnyugaton lehet ennél néhány fokkal hűvösebb.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 19. 8,5 °C +1,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 23,6 °C (1990) legalacsonyabb hőmérséklet: -9,7 °C (1875)

Forrás: met.hu