Tartós, kiadós esőt kapunk

Borult lesz az ég. Tartós, több helyen kiadós eső várható. A nap második felében valamelyest gyengülhet a csapadék intenzitása, és csökkenhet területi kiterjedése.

A délkeleti tájak kivételével az északi, északkeleti szél nagy területen erős, a Dunántúlon viharos lesz. Estétől az északkeleti megyékben is lehetnek már viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható, délkeleten lehet az enyhébb idő. Kicsi lesz a napi hőingás.

oszi-eso

Hétfő estig ciklon örvénylik a Kárpát-medence fölött, a meleg-, illetve a hidegfrontra érzékeny szervezetűeket egyaránt megviselheti az időjárás, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság többeknél jelentkezhet. Hosszabbá válhat a reakció idő, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Pollenjelentés
A 2017. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából is legfeljebb csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma ismét emelkedik, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

 

Forrás: met.hu