Meleg idő helyenként záporral

A fátyolfelhők mellett alapvetően napos idő valószínű, ugyanakkor főként az északi, északkeleti országrészben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat.

Több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

A hazánktól északra hullámzó hidegfront előtt továbbra enyhe levegő érkezik fölénk, emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Várhatóan országszerte mérséklődik a pollenterhelés. Az éger, a nyárfa, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár a ciprus- és tiszafaféléké helyenként a magas szintet is elérheti. A mogyoró virágporának mennyisége várhatóan alacsony marad. Alacsony koncentrációban van jelen általában a fűz, a juhar és a szil pollenje is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Forrás: met.hu