Ma melegfronti hatás várható

Sok lesz a felhő, lassan szűnik a hajnalban képződött köd, csak rövid időre süthet ki a nap, délután pedig délnyugat felől vastagszik a felhőzet.

Napközben helyenként szitálás, gyenge eső előfordulhat, késő délutántól, estétől pedig délnyugat felől egyre többfelé várható újabb eső, zápor. A Dunántúlon a délkeleti szél néhol megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de a tartósabban derült tájakon fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Melegfronti hatás várható. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, koncentrációs-zavar, illetve álmatlanság. Az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés lehet mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Gyakoribbá válhat a lázas állapot, illetve a gyulladásos és a fertőző betegségek fellépése. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

Forrás: met.hu