4 nyári bodzaital recept

Nyáron a nagy hőségben jól esik egy jéghideg bodzaital. most ehhez mutatunk 4 receptváltozatot,amelyeket pillanatok alatt elkészíthetünk!

Bodzaital 1.

Elkészítés

2 liter vízből ízlés szerint limonádét készítünk, 2 napra beleáztatunk 8-10 bodzavirágzatot. Szűrve, hűtve kellemes üdítő.

Bodzaital 2.

Hozzávalók

4 tenyérnyi, szép nagy bodzavirág2 citrom, fél dl ecet, 1 kg + 4 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés

A virágokat megmossuk, szétszedjük, és 5 liter vízbe tesszük. Hozzáadjuk a megmosott és vékonyra karikázott citromot, az ecetet és 1 kg kristálycukrot. Az egészet felforraljuk, és a forrástól számított 4 percig főzzük! Közben a maradék kristálycukrot egy ép zománcú edényben szárazon megpirítjuk, és ha már majdnem barna, 2 dl bodzás lével felengedve addig keverjük, amíg a cukor feloldódik benne!

Ezt a levet hozzáöntjük a többihez, és a lángot eloltjuk alatta. Ha teljesen kihűlt, nagyon finom szűrőn átszűrjük, és kis üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tárolva három hétig eláll. Rendkívül aromás ital, amelyet ásványvízzel vagy szódavízzel fogyasszunk!

bodza

Bodzaital 3.

Hozzávalók

5-7 tenyérméretű bodzavirág, 2 citrom héjastól, 70 dkg cukor, 2 doboz borkősav, víz

Elkészítés

Elkészítése roppant egyszerű: a virágokat folyó vízben megmossuk, az összes többi hozzávalóval együtt beletesszük egy 5 literes üvegbe. Annyi vízzel öntjük fel, hogy tele legyen. 2-4 nap múlva leszűrjük és palackozzuk!

Bodzaital 4.

Hozzávalók

8-10 bodzavirág, 6 liter víz, 1,5 kg cukor, 2 csomag citrompótló, 1 citrom karikára vágva

Elkészítés

A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, majd lecsurgatjuk. A többi hozzávalót jól elkeverjük a vízzel, majd a bodzavirágot is beletesszük. 2-3 napra hideg helyre állítjuk, leszűrjük, és üvegekbe töltjük! Hűtőbe téve azonnal fogyasztható! Nyári hőségben kitűnő frissítő ital!

Forrás: