A sperma és az immunrendszer kapcsolata

Az új-zélandi Auckland Egyetem kísérlete során a kutatók több mint kétezer első ízben várandós anyát kérdeztek meg arról, hogy mióta élnek együtt a baba apjával.

A tapasztalatok szerint a terhességek létrejöttekor a magas vérnyomás kialakulása jóval ritkább volt azoknál a nőknél, akik kizárólag a biológiai apával álltak tartós szexuális kapcsolatban, mint azoknál, akik csak rövid ideje voltak együtt partnerükkel.

Fotó: 123rf.com

Több tanulmány szerint is a hosszú kapcsolatok gyümölcse az egészségesebb baba. A felmérések alapján megállapítható, hogy a tartós kapcsolatban élő anyák valószínűleg nem szenvednek magas vérnyomástól, és kevesebb az esély, hogy kis súlyú babát hoznak világra. A tudósok adatai szerint azok az anyák, akiknek kizárólag egy partnerrel volt kapcsolatuk legalább hat hónapon át, kevésbé hajlamosak arra, hogy kis súlyú gyermeket szüljenek, és alacsonyabb az arányuk a magas vérnyomásos terhességre.

A szakértők úgy gondolják, hogy az egészséges szülés oka a hosszú távú expozíció a biológiai apa spermájával, mely erősíti az immunrendszert.

Forrás: https://napidoktor.hu/index