Próbálta már? – Így készítsünk pitypang mézet 2022-05-05 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet A pitypang méz receptje igen egyszerű. A pitypang másik neve a gyermekláncfű, avagy pongyola pitypang. Ha erről a növényről beszélünk mindenkinek eszébe jut a gyermekkora, ahogy ezzel a virággal játszott vagy éppen koszorút font belőle. Természetesen ennek a növénynek is sok jótékony hatása van. Persze ezt sem hagyhatjuk ki a beszerzési listáról. Keressünk egy mezőt, ami tele van pitypanggal és pikk pakk szedjünk egy zacskónyit. Csak a virágát használjuk fel. A virágok egy részét kiszáríthatjuk, a másik részéből pedig mézet főzhetünk. Pitypang méz receptje 4 marék pitypang 1 kg cukor 2 db citrom Pitypang méz elkészítése A pitypang szirmait letépkedjük. A virágokat nem szabad megmosni, mert lemossuk a virágport. Egy lábasba tesszük és annyi vizet engedünk rá, hogy teljesen ellepje a szirmokat. Felforraljuk és amint felforrt félrehúzzuk. Egy napig állni hagyjuk. Egy sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a citromlevet és elkezdjük a pitypangos levet redukálni. Idővel hozzáadjuk a cukrot is és alacsony lángon addig főzzük míg sűrűbb, méz állagú nem lesz. Pitypang, ibolya, csalán, tyúkhúr – Ehető tavaszi gyógynövények Foto:123rf.com Főzéskor az egész lakást átjárta majd a pitypangméz illata, de ami a legfontosabb, az íze és a gyógyhatása is fantasztikus lesz. További érdekességet a témában az alábbi linken olvashat >> Forrás: Naturportál