Így készítsünk zselés illatosítót otthonunkba

A jó illat egy lakásban relaxálhat, de mindenképpen jó érzéssel tölt el. De nem csak minket varázsolhat el, hanem a vendégeinket is. Az se mindegy, hogy mit használunk erre a célra.

 

A levegőillatosítók illata valóban páratlan, de nem feltétlenül tesz jót a környezetünknek avagy akár nekünk. Ugyanis kémiai anyagok kerülhetnek a levegőbe. Próbálkozhatunk illóolajok párologtatásával, füstölőkkel és hasonló módszerrel, de tartós frissességet akár a nappaliban, akár a mellékhelyiségben csak a zselés illatosító tud produkálni. De nem szükséges azonnal a boltba rohanni és megvásárolni az első szembe jövő zselés illatosítót.

Készíthetünk sajátot is, egészen egyszerűen és olyan illattal, amilyennel csak szeretnénk.

Nem kell hozzá más, mint egy kis víz, illóolaj és zselatin. Mindezen túl egy szép kis tálka szükséges.

A zselatint készítsük el úgy, ahogy az a csomagolására rá van írva. Ezután csepegtessünk bele legalább 15-20 cseppnyi illóolajat. Töltsük bele a kis tálkába és várjuk meg, amíg megszilárdul. Ezután tegyük abba a helyiségbe, amelyikbe szükség van rá.

Ha színes, illatos zselére vágyunk, akkor válasszunk üvegedényt a tárolására. Úgy színezhetjük meg, hogy ételfestéket teszünk bele néhány cseppet, akkor, amikor már feloldottuk a zselatint.

Nem mérgező légfrissítők – Hogyan készülnek?  – 3.rész

Egyébként nem csak nekünk lehet hasznunk belőle, hanem remek ajándék is lehet belőle, bármilyen alkalomra.

 

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.