Így készítsünk házi nutellát! 2017-02-05 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Szinte nincs olyan boltban kapható finomság, amelyet ne lehetne otthon is elkészíteni. Nem kivétel ez alól a Nutella sem. Érdekes módon van egy olyan dolog, amelyre a gyerekek soha nem panaszkodnak, hogy a lehető legnagyobb dobozt vettük meg belőle, ez pedig a Nutella. Rengeteg receptet láttam a neten, muszáj volt hát kipróbálnom egyet. Azt kell mondanom, hogy a házi Nutella ízből tíz, de hogy árban nem vetekszik a bolti változattal, az egyszer biztos. Ha valaki csak azért kenné össze a hiper-szuper robotgépét, hogy olcsóbban megússza a gyerekek Nutellával való ellátását, nos, az ne reménykedjen, azért nem éri meg, de minden más tekintetben biztosra mehet. Házi Nutella Házi Nutella Hozzávalók 20 dkg pörkölt törökmogyoró 17 dkg étcsokoládé (45-60 százalék kakaótartalommal) 10 dkg tejcsokoládé 8 dkg vaj 3 dkg cukrozatlan holland kakaópor 1 evőkanál cukor 1 csipet só Elkészítés Hevítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk meg a mogyorót (vigyázzunk, hogy ne égessük meg). Tegyük konyharuhára és dörzsöljük le róla a héját. Még melegen dobjuk aprítóba és daráljuk egészen krémessé. Tegyük át a kész mogyorókrémet késes aprítóba, adjuk hozzá a csokoládék kivételével a többi hozzávalót és keverjük 2 percig. Vízgőz felett olvasszuk össze a kétféle csokoládét. A folyékony csokit öntsük a mogyorókrémhez és keverjük újabb 3 percig. A kész házi Nutellát tegyük jól zárható üvegbe és tároljuk hűvös helyen. Megjegyzés A házi krémes Nutella alapja a jó aprító és késes aprító. Minél erősebb, nagyobb teljesítményű e két szerkezet, annál finomabb lesz a krémünk. (E gépek nélkül nem számíthatunk igazi sikerre.) Ne tegyük hűtőbe a kész Nutellánkat, mert a vaj és a csokoládé miatt a krém megszilárdul. Forrás: https://napidoktor.hu/index