Így készítsünk házi nutellát!

Szinte nincs olyan boltban kapható finomság, amelyet ne lehetne otthon is elkészíteni. Nem kivétel ez alól a Nutella sem.

Érdekes módon van egy olyan dolog, amelyre a gyerekek soha nem panaszkodnak, hogy a lehető legnagyobb dobozt vettük meg belőle, ez pedig a Nutella. Rengeteg receptet láttam a neten, muszáj volt hát kipróbálnom egyet. Azt kell mondanom, hogy a házi Nutella ízből tíz, de hogy árban nem vetekszik a bolti változattal, az egyszer biztos. Ha valaki csak azért kenné össze a hiper-szuper robotgépét, hogy olcsóbban megússza a gyerekek Nutellával való ellátását, nos, az ne reménykedjen, azért nem éri meg, de minden más tekintetben biztosra mehet.

Házi Nutella

házi Nutella

Házi Nutella
Hozzávalók
  • 20 dkg pörkölt törökmogyoró
  • 17 dkg étcsokoládé (45-60 százalék kakaótartalommal)
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 3 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
Elkészítés
  • Hevítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk meg a mogyorót (vigyázzunk, hogy ne égessük meg).
  • Tegyük konyharuhára és dörzsöljük le róla a héját.
  • Még melegen dobjuk aprítóba és daráljuk egészen krémessé.
  • Tegyük át a kész mogyorókrémet késes aprítóba, adjuk hozzá a csokoládék kivételével a többi hozzávalót és keverjük 2 percig.
  • Vízgőz felett olvasszuk össze a kétféle csokoládét.
  • A folyékony csokit öntsük a mogyorókrémhez és keverjük újabb 3 percig.
  • A kész házi Nutellát tegyük jól zárható üvegbe és tároljuk hűvös helyen.
Megjegyzés
A házi krémes Nutella alapja a jó aprító és késes aprító. Minél erősebb, nagyobb teljesítményű e két szerkezet, annál finomabb lesz a krémünk. (E gépek nélkül nem számíthatunk igazi sikerre.)
Ne tegyük hűtőbe a kész Nutellánkat, mert a vaj és a csokoládé miatt a krém megszilárdul.

házi Nutella

Forrás: https://napidoktor.hu/index