Csalán ízületi gyulladásra, méregtelenítésre, köszvényre

A csalán ízületi gyulladásra is alkalmazható, a csípősségének köszönhetően. Az egyik leghasznosabb gyógynövényünkről van szó. Minden része gyógyító, a gyökerétől kezdve, a szárán és a levelein át egészen a virágáig.

A csalánkúra igazi áldás. Kiegyensúlyozóan hat a vesére, az epére , a májra, méregtelenít, salaktalanít és energiával tölt fel.

Miért is nem használjuk ki a természetnek eme áldását?  Ne felejtsük el, hogy szeptember volt az utolsó hónap, amikor még csalánleveleket gyűjthettünk télire! Legközelebb tegyük meg bátran! Induljunk a szabadba, tiszta, egészséges, pormentes helyre és ollóval, kesztyűvel felszerelkezve még feltölthetjük télire a csalánkészletünket. Nem kell a boltban megvenni.

Foto:pixabay.com


Nézzük, hogy mire is jó ez a gyógynövény:

Ízületi fájdalmak esetén bátran használhatjuk a csalán csípősségét. Azaz az ízületi és izomfájdalmakat, valamint az izomgörcsöket csalánnal kell bedörzsölni, vagy csalánköteggel csapkodva kezelni. A bőr ilyenkor erősen ég, miközben átmenetileg kipirosodik és megduzzad. Ilyenkor a bőrszövet sok vért kap, és a reumatikus fájdalmakat kiváltó esetleges lerakódások és gyulladások belsőleg szüntethetők meg. Noha ez a terápia nem mindenkinél alkalmazható, a természetgyógyászatban az ilyen biológiai levezető és átalakító eljárások fontos szerepet játszanak. A csalán ízületi fájdalmak, illetve ízületi gyulladás esetén belsőleg is használhatjuk, szőlővel kombinálva egyenesen varázslatos a hatása.

Svédkeserűvel kombinálva a csalántea igen hatásos fegyver mindennemű méreggel szemben, ami a táplálkozás és a környezetszennyezés során jutott a testünkbe.

További érdekes információkat az alábbi linken olvashat >>

 

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember szívügyének tartja a cukorbetegekre való odafigyelést, ezért most a cukorbetegség tüneteit enyhítő gyógynövényekre hívja fel a figyelmet.

Csicsóka, málnalevél, szederlevél, kukoricabajusz, csalánlevél -cukorbetegségre

 

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.