Szülési szabadságra megy Katalin hercegnő

Hamarosan megérkezik Anglia újabb trónörököse: Katalin hercegnő lassan a 8. hónapba lép, így már csak az utolsó simítások állnak a hercegi pár előtt a kicsi érkezéséig. Kate Middleton most utoljára jelent meg nyilvánosan gömbölyödő pocakjával, a hercegnő ugyanis első gyermekük születéséig szülei vidéki házába költözik.

Vilmos herceg és Kate Middleton 2011 áprilisában kötött házasságot a londoni Westminster apátságban, menyegzőjüket az egész szigetország egy emberként ünnepelte. A hercegnő terhességéről azóta többször is pletykáltak már, 2012 végén azonban hivatalosan is bejelentették az első trónörökös érkezését.

katalin_hercegno

Katalin számára az első gyermek érkezése nem felhőtlen örömök között telt, a cambridge-i hercegnőt ugyanis többször kórházban kellett kezelni rosszullétei miatt. Vilmos herceg gyönyörű felesége azóta is komolyan veszi az orvosok utasításait: betartja a számára előírt pihenést, sokszor mond le nyilvános szereplésekről babája egészségének érdekében.

A hercegi pár egyelőre nem árulta el az érkező trónörökös nemét, a család tagjai pedig egymásnak ellentmondó információkat hintenek el a szemfüles brit sajtóban. Korábban a hercegnő egy beszédében az angol „she”, nőnemű névmással beszélt a piciről, ezzel szemben Harry herceg, Vilmos öccse állítólag izgatottságában kotyogta ki barátainak, hogy testéve és felesége kisfiút vár. A hercegi pár tagjai egyébként vegyes érzelmekkel tekintenek a baba nemére: Katalin fiút, Vilmos azonban kislányt szeretne.

Katalint immár csak öt hét választja el attól, hogy életet adjon az újabb brit örökösnek, aki sorban a harmadik lesz nagyapja, Károly herceg és édesapja, Vilmos után. A visszaszámlálás megkezdődött: a hercegnő utoljára jelent meg a nagyközönség előtt, csütörtökön pedig szülei házába költözik, hogy kellőképpen felkészülhessen első gyermeke érkezésére. Katalin azt is elárulta, hogy az első hat hetet vidéken töltik majd a picivel, és miután minden gyermeknevelési praktikát ellesett édesanyjától, visszaköltözik a királyi rezidenciára.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.