Szívműtéten esett át az Éjjel-Nappal Budapest sztárja

Kovács Dóri, akit az Éjjel Nappal Budapest című sorozatból ismert meg az ország, új lehetőséget kapott az RTL Klubtól, ő lesz az X-Faktor háttérműsorának háziasszonya. A gyönyörű híresség nem akármilyen módon készült fel új feladatára!

Fiatalabb korában komoly egészségügyi problémákkal küzdött a manapság főként DJ-ként dolgozó Kovács Dóri. Az Éjjel Nappal Budapestből megismert szépség szívével és veséjével is gondok voltak.

“18 évesen egy katéteres szívműtéten estem át, ami miatt le kellett mondanom akkori nagy szerelmemről, a táncról. A családomban korábban is előfordult már szív- és vesebetegség, ezért nagyon fontosnak tartom a rendszeres szűrővizsgálatokat, így ezt idén sem hagytam ki. Mivel ma már a vérből is rengeteg betegség kimutatható, már a kezdeti fázisban, olyan helyet kerestem, ahol egyszerre és gyorsan meg tudják nézni, minden rendben van-e nálam. Így találtam rá az Ezüstfény Klinikára” – mesélte Dóri, aki teljesen megbízik orvosaiban és minden régebbi probléma ellenére sem viszi túlzásba az aggódást.

“Ha valami problémát érzékelek magamon, magamban, természetesen mindig szólok róla az orvosomnak, és akkor arra még jobban fókuszálnak, de nem képzelek be magamnak csak azért betegségeket, mert annak idején megműtötték a szívem. Sokak számára furcsa lehet, hogy évenként elvégeztetem a vérteszteket, de úgy gondolom, az a legjobb, ha tisztában vagyok az egészségi állapotommal. Az Ezüstfény Klinikán gyorsan kielemzik a levett vért, és ha találnak valami bajt, azonnal hozzá is láthatunk a probléma kezeléséhez.  Abban hiszek, hogy sokkal könnyebb és gyorsabb a gyógyulás, idejében észrevesszük a bajt. Ha azonban elhanyagoljuk a szűrővizsgálatokat, és már csak akkor szerzünk tudomást egy betegségről, ha az kialakult, nincs más lehetőség, csak a gyógyszerek szedése hosszú időn át. Ezt én szeretném elkerülni, amennyire csak lehet!” – vallja Dóri.

kovacs-dori

Valami már ki is derült

Az is mutatja, hogy mennyire nem felesleges az elővigyázatosság, hogy Dóri szervezetében korábban már kimutattak egy kisebb elváltozást, ami ugyan nem okoz életveszélyt, de hosszabb távon akár komoly szív- és érrendszeri betegséget is okozhat!

“Pár éve kiderült, hogy magasabb a koleszterin- és a trigliceridszintem, ami fura lehet sokak számára, hiszen nem vagyok túlsúlyos, kiegyensúlyozottan táplálkozom és rendszeresen mozgok is. Mégis, a nagypapám, aki világ életében, vékony és szálkás alkatú volt, szintén ezzel küzdött! Mivel nálam időben kiderült, meg tudom előzni az esetleges egészségügyi problémákat, melyet a magas koleszterinszint okozhat. Gyógyszerek helyett Omega3 és Omega6 kapszulát szedek, ezzel kordában tudom tartani és könnyen megőrizhetem az egészségem!” – mesélte az Ezüstfény Klinikáról mosolyogva távozó Kovács Dóri, akit kicsattanóan egészségesen láthatunk ezentúl az RTL Klub tehetségkutatója, az X-Faktor háttérműsorában!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.