Ördög Nóri hűséges típus

Minden ötödik magyarhoz hasonlóan Az Év Szállása verseny háziasszonya, Ördög Nóri is a jól bevált szálláshelyekre esküszik, ha gyerekekkel indul útnak. A leghűségesebbek Budapesthez, Siófokhoz és Hajdúszoboszlóhoz vagyunk, ez a top 3 város, ahova legszívesebben térünk vissza belföldi nyaraláskor.

Elindult a legjobb szálláshelyeket, illetve a turisztikai szempontból legvonzóbb településeket díjazó Év Szállása verseny, melynek statisztikáiból kiderül, hogy minden harmadik magyar tér vissza korábbi nyaralóhelyeire. A novemberi díjátadó gála háziasszonyaként Ördög Nóri is elárulta, neki melyek a favorit pihenőhelyei: „Visegrád az egyik kedvenc úti célunk, ide rendszeresen visszatérünk a nagycsaláddal, szülőkkel, testvéremékkel. Siófokon is gyakran megfordulunk, tavaly pedig, amikor a könyvemen dolgoztam, sűrűn találkozhattak velem Herceghalmon is, mert egy itteni hotelbe vonultam el többször néhány napra, hogy csak az írásra tudjak koncentrálni.”

A családok és a szeretők is ragaszkodnak a jól bevált helyekhez

A magyarok ötöde tér vissza többször is ugyanarra a szállásra, és akadnak olyanok is, akik nemcsak a helyhez, de megszokott szobájukhoz és éttermi asztalukhoz is ragaszkodnak. A szállásadók törzsvendégei között rengeteg olyan család van, akiknél még a fiatal pár közösen fedezte fel a szálláshelyet, majd a gyerekek születése után már családként tértek vissza évről évre. Ha családos nyaralásról van szó, Nóriék is ragaszkodnak a jól bevált szálláshelyekhez. „Ha Mici és Venci is velünk jönnek, akkor sokkal körültekintőbbek vagyunk a szállásfoglalásnál, ha van egy olyan szálloda, ahol jó tapasztalataink voltak, oda gyakran visszatérünk. Gyerekekkel általában a wellnessrészleggel rendelkező szállodákat keressük, mert ott tényleg mindannyian ki tudunk kapcsolódni. Ha kettesben indulunk útnak, akkor szívesen kísérletezgetünk, örömmel fedezünk fel új településeket és programokat” – tette hozzá Ördög Nóri.

ordog nori2

Az Év Szállása versenyben részt vevő szállásadók tapasztalatai szerint nemcsak a családosoknak vannak jól bevált üdülőhelyeik, a szeretők is gyakran térnek vissza közös „rejtekhelyeikre”, nekik elsősorban a diszkréció és a nyugodt pihenés számít. A külföldi vendégek közül a németek és a lengyelek a leghűségesebbek a több tíz éve felfedezett szálláshelyeikhez.

Ki lesz a Turizmus Szakma Példaképe?

Az idei Év Szállása díj odaítélése több mint 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely közül 442 200 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján történik. „A vendégértékelések fontosságát mutatja, hogy a visszajáró vendégek aránya is magasabb a vélemények alapján kiemelkedő szálláshelyeken” – magyarázta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője. Szintén meghatározó az úti cél kiválasztásakor a szálláshely elhelyezkedése (65%) és neve (20%) – derül ki a verseny szakmai partnere, a Google legfrissebb, hotelekre irányuló keresési adataiból. Online vásárláskor pedig döntő szempont az ár (51%) és a korábbi látogatók személyes véleménye (28%).

Az Év Szállása verseny keretében 2016. november 4-ig lehet voksolni, majd a zsűri szakmai értékelését követően az elismeréseket az Ördög Nóri vezetésével megrendezésre kerülő november 24-ei gálán vehetik át a díjazottak. Az Év Szállása és Az Év Turisztikai Települése mellett az idei évben először választják meg a Turizmus Szakma Példaképét, az OTP Bank különdíját pedig az Év Innovatív Szálláshelye érdemelheti ki.

Forrás: https://napidoktor.hu/index