Ördög Nóra örökbefogadott egy gólyát

Ördög Nóri imádja az állatokat, így nem meglepő, hogy ő maga is szavazott a SPAR versenyén, melyen a legnépszerűbb hazai állatot keresték. Bár a csinos anyuka Icára, a mangalicára adta le voksát, egyáltalán nem bánja, hogy végül a szavazatok nagy részét Margit gólya kapta, sőt méltónak tartja a hazánk legnépszerűbb állata díjra.

spar_golya_1200px_661A hazai állatvilág népszerűsítését tűzte ki célul a SPAR, amikor megjelentette legújabb matricásalbumát, Magyarország címmel. Az gyűjtőakció ugyan befejeződött, de minden értékesített matricacsomag árából 1 forintot aBudapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek ajánlottak fel, melynek eredményeként 3 millió forint gyűlt össze. Ennek örömére szavazást indítottak a Facebook-on, melyben arról dönthetett a közönség, hogy melyik állatot fogadja örökbe a vállalat. Végül Margit, a gólya kapta meg a szavazatok több mint felét, a hivatalos örökbefogadási ceremónián pedig Ördög Nóri is részt vett.

„Bár én a mangalicára szavaztam, nagyon örülök annak, hogy végül Margit gólya nyerte meg a versenyt. Valószínűleg azért szavaztak a gólyára a legtöbben, mert rengeteg pozitív érzés és legenda kapcsolódik hozzá. Egyrészt Margit története is nagyon kedves, hiszen mentett állat, és igazi úri hölgyként viselkedett az örökbefogadási ceremónia alatt is. Ami viszont még ennél is népszerűbbé teszi az az, hogy gyerekkorunkban állandóan azt kerestük, hogy hol a gólyafészek, sőt versenyeztünk, hogy ki lát több gólyát. Ráadásul a mesékben a gólya hozza a babát is, ami miatt sok ember számára kedves” – mesélte Nóra, aki pontosan tudja, milyen öröm egy kisgyermek a családban. Ugyan kislánya, Mici még túl kicsi ahhoz, hogy élvezze az állatkertet, az állatokkal már kezd megismerkedni.  – „Van egy magyar vizslánk, Pityu, akivel együtt élünk, és szerencsére imádják egymást. Mici számára most nyílik ki a világ: most kezdi felfedezni, hogy ott egy négylábú, szőrös valami, amit nagyon szeretne megfogni, megdögönyözni. A napokban találkoztam egy barátnőmmel, az ő másfél éves kisgyermeke már most imádja az állatkertet, úgyhogy nekünk sem kell túl sokat várnunk.”

Forrás: