Orbán Józsi – Elhízni tilos!

A Paff, a Bűvös sárkány előadója Orbán Józsi konditerembe jár és odafigyel a mozgásra, mert szerintem egy színpadi embernek tilos rossz példát mutatni azzal, hogy elhízik

Orbán Józsi neve összefonódott country zenével. A 100 fok Celsius dalaival világszerte meghódította a közönséget, itthon főként gyerekeknek szóló albumaikkal váltak ismertté. Amikor összetalálkoztam vele a Marilyn Light Business Café megnyitóján a Baross utcában, cseppet sem csodálkoztam azon, hogy Józsi díszvendégként volt jelen.

Megkérdezhetem, hogy tetszik ez a hely, mi fogott meg az újdonságát leszámítva a legjobban?

Okos dolognak tartom, hogy nappalra is kinyitották, így legalább nincs üresjárat. Van kerthelyisége, amit ha az időjárás engedi, be lehet lakni. Szóval jól néz ki, olyan mintha Amerikában lenne az ember!  A hozzátartozó környéket is megcsinálták, tök jól érzem itt magam.

Ha már összefutottunk, érdekelne, hogy vigyázol-e magadra?

Járok konditerembe, odafigyelek a mozgásra, sokat dolgozom, de közben sok gyümölcsöt is eszem! Tenni kell azért, hogy az ember működőképes maradjon. Súlyfeleslegem nincs. Ugyanazok a fellépő ruháim is rám jönnek, amit 10-15 éve viseltem. Elhízni tilos, hiszen színpadképesnek kell maradni. Ugyanis a színpad egyben látvány és nem mindegy, hogy mit gondol rólunk a közönség.

orbanjozsi_640

A sok fellépés, partikra járás biztosan rendben tartja a lelkedet.

Most temettem el az édesanyámat, úgyhogy most nem mondhatom stabilnak a lelkemet. Kemény trauma volt, nem azt érzem, hogy árva lettem, inkább csak a hiányát fájlalom. Több ezren megkerestek, próbáltak vigasztalni, hogy ez az élet rendje. Semmi nem használt, egyetlen dolog vígasztalt, hogy 90 éves volt.

Kell-e diétáznod?

Aki diétázik, folyamatosan arra gondol, hogy mennyi kalória vagy szénhidrát van a tányérjában. Szerintem a legfontosabb, hogy a kajákat jóízűen kell megenni. Nekem az a taktikám, hogy reggelire 4-5 féle gyümölcsöt eszem. Ebéd 3-4 körül. Az estebéd után már semmi.  Ha feljönne rám, bármennyi plusz, egy pillanat ledolgozom.

Voltál már beteg?

Öt éve kivettek egy vesekövet, akkor életmódot váltottam, nem eszem tejterméket, spenótot, nem eszem marékszámra vitaminokat. Sokan teszik ezt, pedig a kapszula palástja ki tud kristályosodni.

Hol lehet látni-hallani legközelebb?

Október 13-án Budapesten, a Ferencvárosi Napokon.

Forrás: