Minden készen áll a második Royal Baby érkezésére

Minden készen áll a második “Royal Baby”, vagyis Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermekének napokon belül esedékes érkezésére.

A hercegi utód, aki születése pillanatától a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos és a hercegi házaspár első gyermeke, az idén kétéves György herceg után, félhivatalos értesülések szerint ezen a héten, legkésőbb a jövő hét első felében várható.

Udvari illetékesek Londonban dolgozó újságíróknak tartott minapi háttértájékoztatójukon megerősítették, hogy Katalin az észak-londoni St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozza világra másodszülöttjét valószínűleg e hónap végéig. Ugyanitt született 33 éve Vilmos herceg, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő idősebb fia – a brit trón majdani várományosa -, két évre rá öccse, Harry herceg, 2013 júliusában pedig Vilmos és Katalin elsőszülöttje, György herceg is. A klinika így azzal büszkélkedhet, hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója is falai között jött a világra. II. Erzsébet királynő és Károly herceg után ugyanis Vilmos, utána pedig György örökli a koronát.

shutterstock_137214299

A The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap udvari bennfenteseket idéző hétfői értesülése szerint azonban két másik kórházat is készenlétbe helyeztek. Katalin hercegnő ugyanis a héten állítólag arra készül, hogy kórházba vonulása előtt még meglátogatja szüleit a Berkshire megyei Bucklebury faluban, de az is lehet, hogy a Norfolk megyei Anmer Hall rezidencián – Vilmossal közös hivatalos vidéki otthonában – tölti a következő napokat. E lehetőségekre felkészülve a lap forrásai szerint a két, területileg illetékes helyi kórház, a Readingben működő Royal Berkshire, illetve a King’s Lynne-ben lévő Queen Elizabeth is felkészült a hercegnő, valamint az őt kezelő szülész-nőgyógyász szakorvosi csapat fogadására.

Ez lenne az első eset 85 éve, hogy a királyi ház valamely magas rangú tagja nem Londonban születik. Legutóbb 1930-ban volt erre példa, amikor II. Erzsébet királynő néhai húga, Margit hercegnő a skóciai Glamis kastélyában született.

A hercegi utód érkezésének bejelentési módjában az ősi hagyomány és a korszerű technika egyaránt szerepet kap, csakúgy, mint két éve György herceg születése után.

A protokoll előírásai szerint a sajtó és a lakosság hivatalosan elvileg akkor értesülhetne az eseményről, amikor az erről szóló írásos hirdetmény megjelenik az első számú londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota rácsos kapuján belül, egy díszes irattartó állványon. A királyi ház azonban várhatóan először e-mail-üzenetben értesíti a brit sajtó és a média udvari tudósítóit, akik elsőként röpíthetik majd világgá a bejelentést gyorshír formájában, majd nem sokkal később a hírt az udvar mindenki számára közzéteszi a Twitter üzenőportálon, emellett megjelenik az Instagram fotómegosztó portálon a Buckingham-palota kapujánál elhelyezendő hivatalos írásos bejelentés fotója is.

(MTI)

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.