Károly herceg az antibiotikumok ellen érvelt

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző, túlzott antibiotikum használat ellen. A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum használat veszélyeit – derül ki a The Guardian, vezető brit napilap cikkéből.

A brit királyi család tagja, Károly walesi herceg 20 ország összegyűlt tudósai társaságában kifejtette álláspontját a túlzott antibiotikum használattal kapcsolatban és hitet tett a homeopátia mellett. Károly herceg elmondta, hogy az antibiotikumok természetes alternatívájaként homeopátiával kezelteti állatait. A herceg az organikus gazdálkodás elkötelezett híveként, gondolva tehenei és birkái egészségére a biofarmján már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítatására. A herceg az eseményen felhívta a figyelmet a túlzott antibiotikum használat veszélyeire, és egyben az emberek figyelmét is felhívta erre az alternatív kezelési lehetőségre.

A herceg leszögezte: „Biofarmomon az állatok homeopátiás kezelést kapnak, hogy csökkentsem az antibiotikumok használatát. Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket.” 

antibiotikum

A Herceg homeopátia iránti elkötelezettsége már régóta ismert, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál is többször hitet tett a homeopátia mellett.

A Tetburyben található 360 hektáros területen a herceg 1986-ban vezette be a biogazdálkodást. A farm friss zöldségeket és gyümölcsöket is árul, energiaellátását 400 db napkollektor biztosítja.

Forrás: https://napidoktor.hu/index