4 furcsa jel – a szívroham hetekkel korábban is jelezheti érkezését!

Azzal ellentétben, amit általában gondolunk, a szívroham nem egyik percről a másikra, a semmiből csap le. Valójában szervezetünk már korábban igyekszik jelezni, hogy baj lesz – akár hetekkel előbb is.

A statisztikák egyértelműen mutatják a szoros kapcsolatot a szívroham késői kezelése és a halál, illetve a rokkantság között. Ezért nagyon fontos figyelnünk és komolyan vennünk az alábbi tüneteket, melyek a szívroham előjelei.

A legtöbben úgy vélik, hogy a szívrohamra nem lehet felkészülve az ember – egyik nap még jól érezte magát az illető, a másik nap pedig összeesik. A közelgő szívrohamra azonban a közhiedelemmel ellentétben igenis figyelmeztet a szervezet – napokkal, de lehet, hogy már hetekkel előtte! Sajnos, amikor az emberben tudatosul, hogy szívrohama van, sok esetben már késő megelőzni a végzetes kimenetelt vagy a maradandó károsodást. De ha figyelünk a jelekre, nagy eséllyel túlélhetjük azt.

Az enyhe jeleket és tüneteket sokan nem kötnék a szívinfarktushoz. Pedig ezek a „néma szívrohamok”. Dr. Chauncey Crandall, a Floridai, Palm Beach-i Szív- és Érrendszeri Betegségekkel foglalkozó klinika szív- és érrendszeri betegség-specialistája a közelmúltban olyan videót hozott nyilvánosságra, mely a baljós előjelekre hívja fel a figyelmet. Már megjelenésekor több millióan látták, de népszerűsége nemcsak Amerikában várható, hiszen a szívroham számos országban vezető halálok.

fajdalom2

Dr. Crandall több évtizedes tapasztalatát adja át, olyan jelekre irányítva a figyelmet, melyekről kevesen tudják, hogy a szívrohamot jelezhetik előre. A doktor a Heart Health Report kiadvány orvosi szakértője is, és állítja: nem szabad rettegve várni, melyik nap csap le „derült égből a szívroham”, kellő tájékozódással és életmód-változtatással meg lehet előzni.

A statisztikák egyértelműen mutatják a szoros kapcsolatot a szívroham késői kezelése és a halál, illetve a rokkantság között. Ezért nagyon fontos figyelnünk és komolyan vennünk az alábbi tüneteket, melyek a szívroham előjelei.

Videójában Dr.Crandall egy 48 éves amerikai férfi történetét is bemutatja, aki – bár nem egyszer és nem kétszer érezte az erős fájdalmat a válla környékén, izomfájdalomnak tekintette azt, és nem vette komolyan. Még a gyerekeit is elvitte kirándulni, a harmadik figyelmeztető jelzés után. A fájdalom minden alkalommal csitult, amint pihent egy kicsit, ezért figyelmen kívül hagyta. Az is végigfutott az agyán, hogy csupán 48 éves, ráadásul sportos ember, mi baja lehetne? Végül annyira rosszul lett, hogy már nem volt más gondolata, csak a kórház – azonnal bevitték. Ő szerencsés volt, túlélte a szívrohamot. De sajnos nagyon sokan nem élnék túl ugyanilyen helyzetben.

Valóban nehéz a szívrohammal összefüggésbe hozni ezeket a jeleket. Dr.Crandall sokéves tapasztalata szerint azonban a szívroham előtt közvetlenül jelentkeznek tünetek, melyeket az előjelének lehet tulajdonítani. Ilyen a valós izomfájdalom, izomhúzódásnak tűnő fájdalom. A szívroham előjelei lehetnek az emésztési zavarok, az influenza tünetek, sőt az egyszerű fáradtság érzés, kimerültség érzés is.

Ezen felül azonban Dr.Crandall tanulságos videójában felhívja a figyelmet azokra a dolgokra is, melyekről már mindannyian tudhatunk, ha kicsit is odafigyelünk az egészségünkre.

Arra, hogy a magas triglicerid-, koleszterinszint, a magas vérnyomás, a dohányzás, a túl sok stressz, a túl sok gyulladás a szervezetben, valamint a feldolgozott ételek gyakori fogyasztása, valamint a mozgás mellőzése mindennapjainkból mind-mind oda vezethet, hogy a szívroham az évek során, lassan de biztosan közelebb kerül hozzánk.

Ha vesszük a fáradtságot és ezeket a fontos dolgokat kordában és egészséges szinten tartjuk, az jelentősen lecsökkenti esélyünket a szív- és érrendszeri problémákra. Szívleljük meg a jó tanácsot!

 

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.