Szexmaraton szívroham után?

Egy amerikai kardiológus szakértő szerint alapvető fontosságú az elővigyázatosság, de szabályok mentén szívroham után is hódolhatunk a testiségnek.

Teljesen természetes, hogy szívroham után másképp éli életét a túlélő. Sokan hálásak, hogy újjászülettek, másokat elfog az állandó rettegés érzése. Az bizonyos, változásra kell számítani.

Szexelhetünk-e egyáltalán?

Sokan gondolják szívroham után, hogy a rendszeres szexuális élet folytatása egy következő rohamhoz vezethet. Felesleges az ilyen mértékű aggodalom. Legjobb, ha az ágytornára, mint bármely más sportra tekintünk, és ha az orvos nem tiltja a testmozgást, mehet a szexualitás. Persze, mint az élet minden területén, itt is a mértékletesség legyen az irányelv!

szexMerj tanácsot kérni!

Mind a mai napig társadalmunk fő ismérve a prűdség, az álszemérmes viselkedés. Bár a helyzet valamelyest javult az elmúlt évtizedben, még mindig elpirulunk, ha szóba jön “az”. Az orvos feladata, hogy megteremtse a bizalmi légkört rendelőjében, minek hatására fel merjük tenni kérdéseinket a tabuval kapcsolatban. Hiszen a páciens rendszerint azt érzi, ha nem ő hozta fel a témát, nem akkora bűn róla beszélni. Fő az önmegnyugtatás!

Bizalmatlanság és félelem

A felépülés és a rehabilitáció után a legnagyobb kihívás a belső, vagyis a lélek regenerálása. Előfordul ugyanis, hogy önmagunkban nem bízva apró, régen jól bevált napi rutinjainktól riadunk meg. Így ha eljön végre az idő, és azt érezzük, a természet egy laza kocogásra csábít, engedjünk a kísértésnek! Testünk jelez majd, amikor már elég. Nem szégyen idő előtt abbahagyni a terhelést.

Mikor kerüljük ténylegesen a szex-et?

Az összes többi tevékenységhez hasonlóan, ha akció közben jelentkeznek bizonyos tünetek, mindenképp hagyjuk abba azonnal az aktust! Ilyen szimptóma a mellkasfájdalom, levegő után kapkodás, kimerülés, szédülés vagy szívdobogás.

Ezek egyértelműen arra utalnak, hogy amit végzünk már túlzás a szervezet számára, bármekkora a gyönyörérzet, csökkentsük az intenzitást!

Merevedési zavar

Azok a férfiaknak, akik efféle problémával küszködnek, és gyógyszerrel enyhítik tüneteiket, kénytelenek még jobban odafigyelni az ágytorna árnyoldalaira. Így, nekik azonnal fel kell keresni orvosukat, ha a gépezet lassításért kiabál!

Forrás: https://napidoktor.hu/index