Dr. Ferencz Ildikó

diabetológus

20 éve dolgozom orvosként, pályámat sokkal inkább hivatásnak mint munkának tekintve. Az orvosi egyetemet 1986-ban végeztem el, Marosvásárhelyen. 1989 óta dolgozom Magyarországon, kezdetben mint kórházi orvos. Pályafutásomat a Flór Ferenc Kórház neurológiai osztályán kezdtem, majd egy év múlva a Bajcsy Zsilinszki Kórház belgyógyászatára kerültem, ahol 10 évet töltöttem. Itt szereztem meg a belgyógyász szakvizsgát 1996 -ban

1999 -2002 között háziorvosként szereztem tapasztalatot a gyógyító munka egyéb területein és az itt töltött évek alatt sokkal közelebb kerültem a beteg emberhez, olyan összefüggéseket ismertem fel melyek más megvilágításba helyezték az orvos-beteg kapcsolatot. 2002 óta és jelenleg is a Misszió Egészségügyi Központ Nappali Kórházában dolgozom, közben diabetológiai szakvizsgát is szereztem. 2004 óta főorvos vagyok, 2005 -ben az Egészségügyi Minisztérium Semmelweis díjjal tüntetett ki.

 

A gyógyító munkám főbb területei:

– a cukorbetegség diagnosztizálása és kezelése – szövődmények feltérképezése (szív-érrendszeri szövődmények, idegkárosodás), kezelése.

– belgyógyászati betegségek, magas vérnyomás, zsír-anyagcserezavarok kezelése

– szív-érrendszeri rizikóállapotfelmérés

– EKG végzése, kiértékelése

– Érvizsgálat miniDoppler készülékkel

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.