Egy fogatlan oroszlán – a fehér árvacsalán A fehér árvacsalán valójában egyáltalán nem csalán, nem sebzi meg használóját és gyógyerejének köszönhetően a növények egyik legerősebb királya. A fehér árvacsalán fő alkalmazási...
Lezártak egy szigetet, mert túlságosan gyönyörű Mostantól nem lehet ellátogatni Thaiföld leggyönyörűbb szigetére, Koh Tachaira. Hogyan lehet egy szigetet védeni? A kis sziget a Similan Nemzeti Park részét képezi, de az elmúlt években...
A gyógyító eper Az eper a leginkább közkedvelt bogyós gyümölcsök egyike. Az eper csodája Azon túl, hogy önmagában fogyasztva, nyersen, aszalva, vagy süteményekhez, gyümölcslevesekhez, tejtermékekhez...
6 tipp a környezettudatos vásárláshoz Hazánkban évente fejenként 400 kg hulladék keletkezik, melynek jelentős részét bevásárlásaink alkalmával visszük haza. Vásárlásaink 40%-a nem előre tervezett, sok esetben felesleges. Pünkösd...
Jól járunk a hajdinával! Hazánkban csupán a középkorban jutott el ez a hasznos növény a hajdina. A hajdina nemcsak értékes vitaminforrás, de gyógyító étrendekhez is ajánlott.
Petrezselyem: ízében az ereje. Vagy mégsem? A magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. Annyira ismert, hogy szinte nem is veszünk tudomást róla. Bezzeg, ha nem lenne? Belső értékek Bár elsősorban íze miatt fogyasztjuk, kedvező...
4 tavaszi alapanyag az egészségért! A sok zöldségen és gyümölcsön alapuló diéta nemcsak hatékonyan segít leadni a téli hónapok alatt felszedett kilókat, hanem tanulmányok által bizonyítottan hatékonyan előzi meg az egyes rákos megbetegedéseket, valamint csökkenti a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
Szénhidrát nélkül nem lehet tartós a fogyás Sok diéta a szénhidrátokat tartja a karcsú vonalak legfőbb ellenségének, így azok teljes elhagyását javasolja. Az igazság azonban az, hogy a diétához is szükségesek a szénhidrátok, csak nem...
Ne puffadj, fogyj gyógynövénnyel! Ha az ember meg akar szabadulni felesleges kilóitól, és lehetőleg nem kínlódások közepette, érdemes utánanéznie néhány gyógynövénynek! Szép test a megfelelő gyógynövénnyel A hosszas...
Bőrszépítő olajok és magvak A bőrbarát étrend fontos részét képezik a különböző növényi olajok és olajos magvak, melyek változatosan fogyasztva segítenek felkészíteni bőrünket a napozásra, illetve megkönnyítik a regenerálódást
Lássuk, ki a karfiol legzöldebbik rokona! Ha azt mondjuk: zöldség, akkor vegyük szó szerint a brokkoli esetében. Az egyik legzöldebb tányérra való, rengeteg vitamint hordoz magában! A brokkoli elmaradhatatlan hozzávalója az egészséges...
Ismerjük meg az ecetfajtákat! A magyar név az ecet latin megfelelőjéből, az acetum szóból ered, és savanyút jelent. Az angol nyelvben használt vinegar (ecet) szó az ófrancia “vin aigre” kifejezésből eredeztethető, aminek...