árvacsalán 2

Egy fogatlan oroszlán – a fehér árvacsalán

A fehér árvacsalán valójában egyáltalán nem csalán, nem sebzi meg használóját és gyógyerejének köszönhetően a növények egyik legerősebb királya. A fehér árvacsalán fő alkalmazási...
eper 2

A gyógyító eper

Az eper a leginkább közkedvelt bogyós gyümölcsök egyike. Az eper csodája Azon túl, hogy önmagában fogyasztva, nyersen, aszalva, vagy süteményekhez, gyümölcslevesekhez, tejtermékekhez...
kornyezettudatos vasarlas

6 tipp a környezettudatos vásárláshoz

Hazánkban évente fejenként 400 kg hulladék keletkezik, melynek jelentős részét bevásárlásaink alkalmával visszük haza. Vásárlásaink 40%-a nem előre tervezett, sok esetben felesleges. Pünkösd...

Jól járunk a hajdinával!

Hazánkban csupán a középkorban jutott el ez a hasznos növény a hajdina. A hajdina nemcsak értékes vitaminforrás, de gyógyító étrendekhez is ajánlott.
petrezselyem

Petrezselyem: ízében az ereje. Vagy mégsem?

A magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. Annyira ismert, hogy szinte nem is veszünk tudomást róla. Bezzeg, ha nem lenne? Belső értékek Bár elsősorban íze miatt fogyasztjuk, kedvező...
tavaszi alapanyag

4 tavaszi alapanyag az egészségért!

A sok zöldségen és gyümölcsön alapuló diéta nemcsak hatékonyan segít leadni a téli hónapok alatt felszedett kilókat, hanem tanulmányok által bizonyítottan hatékonyan előzi meg az egyes rákos megbetegedéseket, valamint csökkenti a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Szénhidrát nélkül nem lehet tartós a fogyás

Sok diéta a szénhidrátokat tartja a karcsú vonalak legfőbb ellenségének, így azok teljes elhagyását javasolja. Az igazság azonban az, hogy a diétához is szükségesek a szénhidrátok, csak nem...
gyógynövények

Ne puffadj, fogyj gyógynövénnyel!

Ha az ember meg akar szabadulni felesleges kilóitól, és lehetőleg nem kínlódások közepette, érdemes utánanéznie néhány gyógynövénynek! Szép test a megfelelő gyógynövénnyel A hosszas...
bőrszépítő olajok és magvak

Bőrszépítő olajok és magvak

A bőrbarát étrend fontos részét képezik a különböző növényi olajok és olajos magvak, melyek változatosan fogyasztva segítenek felkészíteni bőrünket a napozásra, illetve megkönnyítik a regenerálódást
brokkoli

Lássuk, ki a karfiol legzöldebbik rokona!

Ha azt mondjuk: zöldség, akkor vegyük szó szerint a brokkoli esetében. Az egyik legzöldebb tányérra való, rengeteg vitamint hordoz magában! A brokkoli elmaradhatatlan hozzávalója az egészséges...
ecet

Ismerjük meg az ecetfajtákat!

A magyar név az ecet latin megfelelőjéből, az acetum szóból ered, és savanyút jelent. Az angol nyelvben használt vinegar (ecet) szó az ófrancia “vin aigre” kifejezésből eredeztethető, aminek...